27 ağustos 2014 akp kongresi

independence
akp’nin yeni genel baskaninin kim olacaginin belirlenecegi kongre.

abdullah gül olacak iste, o kadar kongrelere insan kalabaligina curcunaya ne gerek varsa artik.
sipsi
27 ağustos tarihinde resmi olarak cumhurbaşkanı olan abdullah gül’ün aynı anda bir partinin genel başkanı seçilmesi mümkün gözükmediği için, özellikle seçilmiş bir tarihte yapılacağı görülen kongre.

aynı anda hem cumhurbaşkanı, hem de siyasi bir partinin genel başkanı olunamaz diye düşünüyorum. abdullah gül genel başkan seçilecekse iki iş çıkarmamak adına kongrenin bir sonraki gün yapılması daha mantıklı olurdu.
independence
eger yeni basbakan delegelerin oylari ile secilekse ki durum onu gosteriyoe, 27 agustos zorunlu bir tarih olmus olmali zira erdogan 28 agustosta gorevi teslim alacak, dolayisi ile 27 agustos tarihinde basbakanliktan istifa etmek zorunda. bir ulkenin basbakansiz kalmasi, bir partinin genel baskansiz kalmasi da dusunulemez bir gunlugune bile olsa.

abdullah gul adayligini elbette koyamayacaktir ama daha once de belirttigim uzere parti tarafindan aday gosterilebilir kendisinin giyabinda ve genel baskan da secilebilir muhtemelen yine giyabinda. kendisinin "tamam" demesine gerek yok, sembolik bir baskanlik olacaktir ilk gun icin.

diger bir teori ise baskasi secilir vekaleten, abdullah gul cumhurbaskanligini biraktiginda da kendisine hem basbakanlik hem de parti baskanligi teslim edilir. abdullah gul zamaninda boyle bir basbakanlik yapip daha sonradan erdogan’a teslim etmisti gorevi.
independence
abdullah gul’un basbakan secilecegini israrla soylerken bir noktayi atladim.

bir insanin basbakan olabilmesi icin oncelikle milletvekili olmasi icap eder. dolayisi ile abdullah gul’un basbakan olmasi teknik olarak 2015 genel secimlerine kadar mumkun degil. genel baskan olacaktir ama minimum 2015 e kadar basbakan olamayacaktir. ilk genel secimlerde ise basbakanlik koltuguna kendisi oturur.
hittheroad2timesjack
bu tarihin açıklanmasıyla abdullah gül e kibarca "abicim sen bir süre git torun falan sev" denmiştir. tayyip erdoğan 27 ağustos da kendi elleriyle çalışma arkadaşlarını seçip köşke doğru yola çıkacaktır. kendisinin akp genel başkanı ile başbakan ın iki ayrı kişi olması gibi bir planı yok. dolayısıyla yeni bir genç ekip kurularak yol bu ekip ile devam edilecek.

akp genel başkanlığına dolayısıyla da başbakanlığa getirilebilecek en kuvvetli isim ise orta doğu nun çılgın çocuğu ahmet davutoğlu dur.

yeni gelen ekip ancak bir yerde tökezlerse falan o zaman abdullah gül’den belki bir yardım istenebilir ancak şu an için padişahımızın planlarında abdullah gül bulunmuyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol