17 temmuz 2014 malezya yolcu uçağının düşürülmesi

independence
malezya havayolları’na ait 295 kişi taşıyan ve amsterdam kuala lumpur’a gitmekte olan bir yolcu uçağı, rusya-ukrayna sınırına yakın bir bölgede düştü. malezya havayolları yetkilileri ucagin son konumunun ukrasyan hava sahasi oldugunu soyledi. ukrayna icislerine bagli bir yetkili ise ucagin yerden havaya bir fuze ile vurulmus olabilecegini belirtti. ucagin dustugu yer net olarak belli.

simdilik bir baska haber yok.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26831993.asp
independence
ucagin yerden havaya fuze ile vuruldugu neredeyse kesinlesmis olmali ki ukrayna sucu rusya’ya, rusya ise sucu ukrayna’ya atiyor. bak haberin o kismi copy paste marifesi ile $urada;

-----------------------------spoiler----------------------------:

ukrayna ile rusya, düşürülen malezya yolcu uçağı suçunu birbirine atmaya başladı. ukrayna içişleri bakanlığı “putin’in ayrılıkçılara verdiği buk füzesi yapacağını yaptı. bu rampanın rusya sınırına yakın grabovo kasabası yakınlarına yerleştirildiğini biliyorduk. boing yolcu uçağıyla aynı anda yakın mesafede ukrayna hava kuvvetlerine ait il-76 nakliye uçağı da bulunuyordu. ayrılıkçılar nakliye uçağına nişan almış, ama sonuçta malezya yolcu uçağını vurdular” açıklamasını yaptı.
rusya’nın resmi ria haber ajansı ise adını açıklamadığı askari uzman bilir kişiyi kaynak göstererek, “ukrayna ordusu geçtiğimiz çarşamba harkov şehrinden donetsk bölgesine buk füze rampaları aktarmıştı. malezya uçağı büyük olasılıkla bu rampadan ateşlenen füzeyle vuruldu” ifadesini kullandı.

-----------------------------spoiler----------------------------

independence
abd istihbarat kaynaklari yolcu ucaginin yerden havaya bir fuze ile vuruldugunu acikladi. ucagin ayrilikcilar tarafindan mi yoksa ukrayna ordusu tarafindan mi vuruldugu ise henuz netlik kazanmadi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26834231.asp
independence
ucakta 280 yolcu ve 15 murettebat bulunuyordu ancak ne yazik ki 295 kisiden kurtulan kimse olmamis. ucaktaki yolcularin arasinda abd, fransa ve hollanda vatandaslari da bulunuyordu.

yeni bir iddia daha atildi ortaya.

kimi gorgu sahitlerine gore ucagi ukrayna hava kuvvetlerine ait bir savas ucagi dusurmus. ardindan da savas ucagi luhansk halk cumhuriyeti sinirlari icerisine dusmus. su anda dusen ucak araniyormus.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26832956.asp
independence
ucagin kim tarafindan dusuruldugu kac gun oldu hala netle$emedi. esasen tum gozler rus yanlisi ayrilikcilarda ama henuz kanitlanabilen bir sey yok.
independence
ucagin enkaz kaldirma calismalari basladi. enkaz hollanda’ya goturulecek ve orada birle$tirilecek, boylelikle neden du$tugu net olarak belrlenmi$ olacak.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/27591987.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol