operation protective edge

independence
3 israilli yahudi gencin ölü bulunması ve israil’in bu ölümlerden hamas’i sorumlu tutmasi sonucunda israil’in gazze’ye bombalar yagdirmaya ba$ladigi operasyonun ismi. koruyucu hat operasyonu olarak turkcele$tirilebilir. gunlerdir devam eden operasyon, hamas’in da israil’e roketler firlatmasi sonucunda iyice artti. daha dun hamas fuze atti diye israil gazze’de bulunan 150 ayri hedefi bombaladi, bombalamanin sonucunda 23 filistinlinin ya$amini yitirdigi soyleniyor. ayrica canli kalkan olarak bir evin catisina cikan insanlarin uzerine de f16’dan atilan fuze sebebi ile ikisi cocuk 7 kisinin yasamini yitirdigi belirtiliyor. denizden israil’e ulasmaya calisan 5 hamas militaninin da öldürüldüğü soylenenler arasinda.

bu arada israil yedekte bulunan askerlerini de silah altina cagirmaya basladi. bu asker almalarin bir kara operasyonu hazirliginin isaretcisi olabilecegi de soyleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26769204.asp
independence
bu operasyon kapsaminda israil gazze’ye su ana kadar toplamda 620 hava saldirisi duzenledi. gazze’den israil tarafina ise toplamda 230 fuze atilmis ancak demir kubbe isimli fuze savunma sistemi bu fuzelerin pek cogunu imha etmis. imha edilemeyen fuzelerde zaten hicbir ise yaramamis.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol