3 temmuz 2014 recep tayyip erdoğan ın istifası

independence
gürsel tekin’in onerisi bu sekilde.

gursel tekin diyor ki "erdogan’in adayligi aciklandi, hayirli olsun. 3 rakip var, ikisi kendi imkanlari ile yarisirken ucuncusunun devletin imkanlari ile yarismasi uygun olmaz, etik olmaz. bize gore erdogan en gec 3 temmuz tarihinde basbakanliktan istifa etmelidir, en uygun olani en etik olani budur."

son derece mantikli ve olmasi gereken bir oneri. diger durumlar haksiz rekabete girer ama bunu kim dusunecek o ayri konu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26720602.asp
benduruyorumsebagitti
muhtemelen olmayacaktır ama olması gerekendir. etik boyutunu zatı şahaneleri pek önemsemez kanımca ama, ysk bu işe neden bir kural koymaz anlaşılır gibi değil. bir küçük memur bile seçime gireceği zaman istifa eder de, bırakınız tüm (parti değil bak) devlet görevlilerinin emrinde olması bir yana, elinde örtülü ödenek gibi büyük bir güç varken bu seçim adil olmaz.

http://odatv.com/n.php?n=basbakan-devletin-kasasindan-15-milyar-tlyi-secim-icin-kullanabilir-0207141200

hüseyin çelik efendi de, başbakan istifa etmeyecek demiş ve şöyle garabet bir gerekçe göstermiş: "her genel seçim bir başbakanlık seçimi midir? her genel seçim bir başbakanlık seçimidir. başbakan genel seçime giderken istifa ediyor mu?"

http://gundem.bugun.com.tr/basbakan-istifa-edecek-mi-haberi/1168133

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol