kızların pembeye karşı olan anlaşılmaz tutkuları

independence
ana karninda kromozomlara mi dna’ya falan mi bir sey oluyor anlamiyorum ama kiz dedin mi yanina pembe rengi de ekleyeceksin arkadas.

nedenini nicinini bilmem ama di$i populasyonu temsilcilerinin en bayildigi renktir pembe. erkek icin de mavi renk mevzubahis edilir ama esasen erkegin maviye ozel bir duskunlugu yoktur. mesela ben laciverti yahut kırmızıyı maviye tercih ederim. mavinin ne oldugu belli degil oncelikle, biraz acsan daha baska bir renk olur, koyultsan lacivert olur cikar. ama kirmizi oyle mi ya? karakteri belli bir kere rengin, daha koyultsan da kirmizi acsan da kirmizi i$te.

e peki bu ablalarin pembe tutkusu neye baglaniyor ki acaba? pembenin efemine bir renk olmasi nerden kaynakli her seyden once. arastirip bulmak lazim.
independence
bir yerde yarim yamalak okuduguma gore ikinci dunya savasina dayanan bir hikayesi varmis bu olayin.

o donem alman ordusundaki escinsellerin fislenmesi adina omuzlarina pembe renkli bir seyler takiliyormus, o gunlerden sonra da once efeminelerin, ardindan da kizlarin vazgecilmez renk tutkusu pembe olmus. tabi cok daha detayli yaziyordu ama ben yarim yamalak okumustum, simdi de o sayfayi bulamiyorum zaten.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol