bu şartlarda siyaset planım yok

independence
cumhurba$kanligi secimi ve akp’nin planlarinin kaderini hepten degi$tirecek olan abdullah gül sozleri.

konu$ma aynen $u $ekilde;

"ben devletin bütün kademelerinde devletimize hizmet ettim ve büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim, bundan büyük bir gurur da söz konusu olamaz. bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim"

ee, biz abdullah gul’un ba$bakan erdogan’in ise cumhurba$kani olacagi bir turkiye’den bahsediyorduk haftalardir hatta aylardir, $imdi tum bu bahisler degi$ecek. abdullah gul ayan beyan ba$bakan olmayacagini soyledi. bu durumda akp’nin de planlari hepten yalan oluyor cunku akp cephesinde de erdogan’in cumhurba$kani oldugu ve gul’un ba$bakan oldugu bir plan konu$uluyordu uzun zamandir.

buyur i$te, her $ey degi$ti. akp bakalim $imdi nasil alternatif bir plan olu$turacak.

bu saatten sonra kanaatim $u yonde olu$tu. ba$bakan 3 donem kuralini parti icinde tarti$ilir hale getirecek ve genelin sesine uyarak 3 donemi ortadan kaldiracak. kendisi cumhurbaskani olacak, arinc’i ba$bakan yapacak ya da kendisi basbakanlikta devam edece ve kendilerine en uygun en yakin ismi de cumhurbaskani yapacak. $imdilik du$uncelerim bu yonde.
galopp
" benim burada, köşkte rahatım yerinde, noter katipliği görev süremi 5 yıl daha uzatın, hem siz hem ben rahat edeyim " mesajını etrafa burcu burcu yayan cümle. ekmek aralarını iyi okumak gerek. teknik olarak mümkün olabilir mi ? sorduğum soruya bak, he he.
independence
yuksek ihtimalle abdullah gul’un ba$bakan erdogan’a ragmen cumhurba$kanligi adayligini arzuladiginin belirtisidir.

kendisi cumhurba$kanliginda kalsin, akp’nin genel ba$kanligina kim gecerse gecsin. son aciklama bunu belirtiyor belki de.
independence
boyle bir aciklama yapmisti cumhurbaskani abdullah gul, bugun ise yine bu tarzda sorulara cok ucu acik cevaplar verdi.

#1087434

e bu durumda basbakanliga hazirlaniyor desek yanilmis olmayiz muhtemelen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol