bekçiler kralı

hergele
1979 yapımı kemal sunal filmi.toplumsal sorunları mizahi şekilde anlatan eğlenceli film.ekmek kuyruğunda doğum yapan kadının çocuğunu isim bulma sahnesi çok komiktir kemal sunal ın çocuğa; tüperman, dündar, tüpgaz gibi isimler üretir ve en sonunda ismail hakkı olsun der konuyu bağlar.
galopp
çöpleri toplanmayan, muhtarı çalışmayan, tüpgaz, yağ, ekmek kuyruklarından muzdarip bir mahalle’ nin esnaf ve resmi görevlileri tarafından içişleri bakanı ile olan soyadı benzerliğinden dolayı aşırı hürmet gösterilen, mahalleli’nin ise kurtarıcı gözüyle bakmaya başladığı bir bekçi’nin hikayesinin anlatıldığı, 1979 yılı yapımı türk filmi. başrollerinde kemal sunal , semra türel ve memduh ün yer almıştır. filmin senarist ve yönetmeni osman f. seden’dir.


bana kalırsa gelmiş geçmiş en anarşik filmdir bu film. 1980 öncesi türkiye’sinin kaotik havasını mükemmel bir şekilde yansıtır. dikkatli bir şekilde izlenirse ne denli ince mesajlar verdiği anlaşılır.

gelecekte yalnız " ismail hakkı’ların " yaşam hakkı olduğunu ( izlemiş olanlar ne demek istediğimi anlamıştır ) çok önceden dile getiren, " underrated " nitelemesinin bile belki az kalacağı filmdir ayrıca.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol