1 mayıs 2014

elifielifine
kanlı mı olacak kansız mı olacak diye aldırış etmeden, taksim meydan’ında olacağım gün. anlaşılan o ki vali bey amca izin vermiyormuş, halkın meydanını halka yasaklıyormuş. dileğim o gün taksim meydan’ında kimsenin canının yanmaması.
independence
hala bir taksim tartismasi var bu 1 mayis kutlamalarinda, ben buna zerre anlam veremiyorum.

evet zamaninda taksim’de kahredici olaylar yasandi ama gectigimiz senelerde de taksim’de kutlamalara izin verildi i$te, daha neden israrla taksim? sen taksim’de kutlama yaptigin zaman etkiledigin milyonlarca insanin sucu ne gunahi ne? istanbul’da kutlama yapilacak o kadar cok genis alan var ki, taksim israrini iyi niyetlere yoramiyorum ben. senin ozgurlugun, bir baskasinin ozgurluk alaninin sinirina kadardir. baskasinin ozgurlugunu engelledigin anda senin ozgurlugun ozgurluk olmaktan cikar, bambaska alanlara kayar. kutlama yapmak adina baskalarinin ozgurluklerini, calismalarini, o gun yapmasi gerekenleri engelleyemezsin, buna senin ve kimsenin hakki yok.
galopp
her 1 mayıs’da sahnelenen müsamerenin ( danışıklı dövüş mü deseydim acaba ?) tıpkısının aynısının sergileneceği gün. atılacak komikli sloganlar, göstericilerle tartışacak " mağdur " esnaf, yılın diğer 364 günü ortalıkta gözükmeyen atarlı sendikacılar, meydanda karanfil dağıtacak chp’liler...of, kasvet.
independence
hukumetle i$ci sendikalarinin her sene oldugu gibi bu sene de restle$mesine vardi olaylar. hukumet kesinlikle olmaz diyor, sendikalar valla olacak diyor. o tarihte i$ tatsizliga varmasa bari.
independence
halkların demokratik partisi de bu tarihte taksim meydani’nda olacagini aciklamis.

yapmayin i$te, bunu yapmayin arkada$im. istanbul’da onlarca geni$ alan var 1 mayis’in insan gibi kutlanabilecegi, taksim meydani israri neden?

tamam taksim meydani’nin tarihsel bir onemi var 1 mayis konusunda ama orada yeniden yitirilecek bir can deger mi tum bu kutlamalara? ya can kaybini da gectim, birinin burnunun kanamasi bile me$ru kilar mi taksim de kutlanilmasini? taksim 1 mayis kutlamalari icin riskli bir bolge, guvenlik acigi cok fazla, provakasyona da bir o kadar acik. 100 ki$ilik bir grup gider, ataturk anitina celenk birakir, basin aciklamasi yapar, oradan da esas kutlanacak alana gecilir. boyle yapsaniz ya? 1 milyon ki$iyi taksim meydani’na toplamanin anlami ne amaci ne? bu israr iyi niyetli bir israr degil, hicbir sene de iyi niyetli bir israr olmadi.
independence
istanbul’da o tarihte 39 bin polis gorev yapacak, ayrica 50 toma araci da gorevli olacak. 39 bin polisin 19 bini taksim’de 5 bini ise kadikoy’de gorevli olacak.
independence
vali’nin 1 mayis ile alakali yaptigi aciklama $urada. cok sayida iskele yarin kapali olacakmis mesela;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26323921.asp
independence
bugun.

umud edelim ki 1 mayislar artik sokak cati$malari olmaktan cikip, demokrasinin nimetleri icerisinde kutlanabilen birer bayram havasi icerisinde gecsin. ve yine umud edelim ki bu bayramlarin ilk ornegi de bugun ya$ansin. devlet vatanda$ina biraz daha anlayi$li yakla$irken, vatanda$da devletine kar$i biraz daha sabirli olsun.
independence
valiligin aciklamasina gore 19 u polis memuru olmak uzere 90 ki$i ce$itli yerlerinden yaralanarak hastanelere kaldirilmi$. 23 ki$inin tedavileri halen surmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadir.

sizin bayram anlayi$inizi, kutlama anlayi$inizi, her tur anlayi$iniza sokayim ben.
independence
dun neler oldu, 1 mayis nasil kutlandi, cevaplari $u karelerde;

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/82210/2/1/26333116/hurriyet-foto-muhabirlerinin-gozunden-istanbulda-1-mayis

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol