20 mart 2014 twitter ın engellenmesi

independence
dun ak$am saatlerinde gercekle$en olay. mahkeme kararlari $u $ekilde;

bu internet sitesi (twitter.com) hakkında istanbul anadolu 14. asliye ceza mahkemesi’nin 03/02/2014 tarih ve 2011/795 sayılı kararına istinaden telekomünikasyon iletişim başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır.

(the protection measure has been taken for this website (twitter.com) according to decision nr. 2011/795 dated 03/02/2014 of istanbul anadolu 14. asliye ceza mahkemesi has been implemented by telekomünikasyon iletişim başkanlığı.)

(twitter.com) hakkında uygulanmakta olan kararlar:

bu internet sitesi (twitter.com) hakkında istanbul anadolu 5. sulh ceza mahkemesi’nin 18/03/2014 tarih ve 2014/181 sayılı kararına istinaden telekomünikasyon iletişim başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır.

(the protection measure has been taken for this website (twitter.com) according to decision nr. 2014/181 dated 18/03/2014 of istanbul anadolu 5. sulh ceza mahkemesi has been implemented by telekomünikasyon iletişim başkanlığı.)

(twitter.com) hakkında uygulanmakta olan kararlar:

bu internet sitesi (twitter.com) hakkında samsun 2. sulh ceza mahkemesi’nin 04/03/2014 tarih ve 2014/223 sayılı kararına istinaden telekomünikasyon iletişim başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır.

(the protection measure has been taken for this website (twitter.com) according to decision nr. 2014/223 dated 04/03/2014 of samsun 2. sulh ceza mahkemesi has been implemented by telekomünikasyon iletişim başkanlığı.)

(twitter.com) hakkında uygulanmakta olan kararlar:

bu internet sitesi (twitter.com) hakkında istanbul cumhuriyet başsavcılığı (tmk 10. maddesi ile görevli)’nin 20/03/2014 tarih ve sayılı kararına istinaden telekomünikasyon iletişim başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır.

(the protection measure has been taken for this website (twitter.com) according to decision nr. dated 20/03/2014 of istanbul cumhuriyet başsavcılığı (tmk 10. maddesi ile görevli) has been implemented by telekomünikasyon iletişim başkanlığı.)

tebrikler akp.
civeng
bu olayın bilgi sözlük’te korkulacak bir etkisi olmamıştır. her ne kadar entryler tweet yöntemiyle paylaşılabiliyor olsa da, kullanılan sistem direk twitter’dan olmadığı için twitter’ın kapalı olması sözlüğü ya da başlıkların açılmasını yavaşlatmamıştır. bu hem otomatik hem de manuel dns’ler için geçerlidir.
independence
wi-fi kullanan cep telefonlarindan dns degi$tirerek twitter’a ula$mak kolay, ancak gsm operatorunun internet baglantisi ile baglaniyorsaniz bu i$ biraz guc. b sebeple $u alternatifi kullanmaniz cok super olur;

(bkz: opera mini) / #1083052
simplist
nâmımız yürüsün diye yapıldığını düşündüğüm engelleme girişimidir.insanların yardıra yardıra fikrini,görüşünü, bilgisini, belgesini, itirafını ya da iftirasını paylaşabileceği zilyon tane mecra varken, 140 karekterle sınırlı bir mikro blog sitesinin bu derece sıkı tedbirlerle engellenmeye çalışılması hayli enteresan geldi bana.engeli aşmak için de zilyon olmasa bile on,onbeş, belki de otuzyedilerce yöntem var ayrıca..
independence
tib kendi sitesindeki engellemeye ilşkin mahkeme kararlarini kaldirdi. simdi yapılması gereken tek sey tib’in engelleme kararinin kaldirilmasini operatorlere bidirmesi ve operatorlerin de bu karara uyarak engellemeleri iptal etmesi.

edit: ohoo ben bunu yazana kadar twitter coktan acilmis bile.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol