dört eski bakanın komisyon kurulması talebi

independence
kimdir bu bakanlar?

egemen bağış, zafer çağlayan, muammer güler ve erdoğan bayraktar.

dertleri ne?

17 aralık 2013 tarihinde ba$layan ve halen devam eden olaylar ile alakali aklanabilmek. dilekcelerinin iceriginde $unlar yaziyor;

"17 aralık 2013 tarihinden itibaren yasadışı yollarla elde edilmiş veya gizlilik çerçevesinde yürütülen bir soruşturmaya ait olduğu iddia edilen bir kısım bilgilerin, yine yasalara aykırı olarak tbmm genel kurulu’nda ve dolayısıyla bir kısım medya organlarınca kasıtlı biçimde speküle edilerek anayasa ile güvence altına alınan kişisel onurumuzu rencide etmeye yönelik bir ağır karalama kampanyası yürütülmektedir.
bu nedenle, gerek aziz milletimize gerekse yüce genel kurul’a olan hesap verme sorumluluğumuzun bir gereği olarak hakkımızdaki iddiaların tbmm tarafından kurulacak bir soruşturma komisyonu marifetiyle soruşturularak gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla anayasa’nın 100 ve tbmm içtüzüğü’nün 107. maddesi uyarınca meclis soruşturması açılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim."

yahu her $ey ayan beyan ortada, daha siz neyin pe$indesiniz? sirf boyle bir dilekce verdiniz diye bu millet "aa bak boyle bir dilekce verdiler, demek ki masum lan bunlar, tü allah bizim belamizi versin" der mi sevgili ex bakan arkada$larim.

demez.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26040057.asp
independence
dun bu talep meclis genel kurulunda goru$uldu ve gizli oylama sonucunda buyuk bir cogunlukla kabul edildi;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26359684.asp
independence
bugun bu komisyonda karar gunuydu, toplantiya bir sure ara verildi. oylamanin bugune yetismeyebilecegi soyleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27823743.asp
independence
bakanlarin yuce divana yollanmasi konusundaki oylama yeni bir rapor yazilacagi bahanesi ile 5 ocak tarihine ertelendi. tabiki akp’li komisyon uyelerinin talebi oldu bu.
independence
komisyon bugun saat 14:00 de toplanip eski bakanlarin yuce divana yollanip yollanmayacaklarina karar verecek.

umudum topunun yuce divana yollanmasi yonunde ama pek de ihtimal vermiyorum. insallah ben yanilirim. siyasi oyunlar yine devreye girecektir.
independence
ne demi$tim ben?

#1092617

gonderilmezler demi$tim di mi?

demi$tim.

9 akp li komisyon uyesinin "yuce divana gitmelerine gerek yoktur" oyuna kar$ilik 5 muhalefet milletvekilinin "yuce divana gitsinler" oyu vardi komisyonda. eh 9 her zaman 5 ten buyuktur. komisyon yuce divan yolunu kapatti.

gerci simdi bir de genel kurul oylamasi var. eger genel kurulda yapilacak gizli oylamada matematiksel hesapla akp’li 52 vekil "yuce divana gitsinler" derse o zaman eski bakanlar yuce divana gidecekler. tum bu i$lemler bu ayin sonuna yani 29 ocak tarihine kadar sona ermeli bu arada.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol