doomsday preppers

pipisik
[kıyameti bekleyenler]

national geographic channel belgesellerinden.

bu programda gösterilen tiplerin çoğunun korkusu "ülkelerinin ekonomik çöküntüye uğraması". gene çoğunun ortak özellikleri de ülkelerine aşırı derecede bağlı olmaları çünkü böyle bir şey başlarına geldiğinde ülkeden ayrılmayı değil, ilk olarak kendilerine olacak saldırıyı, sonrasında da "nasıl daha fazla gizleniriz"i düşünüyorlar. dolayısıyla eğitimleri de bu yönde.

program sonunda uzmanların da görüşlerine yer veriliyor ve kıyametten kaçma planlarındaki eksiklikleri söyleniyor. puanlama dahi yapılıyor.

bugüne kadar izlediğim tüm örneklerde, bu tip insanların, o âna dek olan normal hayatlarını zehir ettiğini gördüm. hem kendilerine hem de ailelerine. bu düşünce kafalarına düşmeden önceki hayatlarında gezmeyi, tatile gitmeyi, eğlenmeyi düşünüyorlarsa, bundan sonra artık tamamıyla kıyamete konsantre olmayı, bunun için tüm kazandıklarını toprağa gömmeyi, bu uğurda ailenin diğer bireylerini de buna alet etmeyi ve hayatı artık çekilmez kılmayı -muhtemelen zorla- sağlıyorlar. zorla sağlıyorlar zira bunların gözleri kararmış ve bu uğurda yapmayacakları şey yok. tüm kazandıklarını bu belki de hiç gerçekleşmeyecek gün uğruna harcıyorlar; ilaçlara, sulara, susuz yiyeceklere, silahlara. ilk söyledikleri de şu;

"hepsini ailem için yapıyorum!"

eşlerinin, çocuklarının yaşama dair isteksizlikleri gözlerinden okunuyor, bezmişler. 7-8 yaşlarındaki bir çocuk ne ister? oynamayı, ne bileyim, eğlenmeyi, arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmeyi filan ister. buradaki örneklerin çoğunda çocuklar yalnız. ebeveynleri tarafından ya silahlı eğitime ya sığınakta elektriksiz nasıl yaşanır tatbikatına ya da inin-cinin top oynadığı yerlerde, pis sudan temiz su yapmayı öğrenmeye götürülüyorlar. her şey o gün için.

bugün izlediğim bir bölümdeki, baba ve evin en küçük çocuğu arasında sığınağa kaçma tatbikatında geçen ve bu entry’nin yazılmasına sebep olan çarpıcı bir konuşmayı aktarayım:

- baba, o gün gelince büyükbabam ve büyükannem de gelecekler değil mi?
+ hayır, onlar yaşlılar ve yaşlı insanlar o gün hayatta olmayacaklar.

özetle durum bu.

git:

http://channel.nationalgeographic.com/channel/doomsday-preppers/
http://www.imdb.com/title/tt2069270/
http://en.wikipedia.org/wiki/doomsday_preppers

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol