jose marti küba dostluk derneği

pipisik
(ilk önce: jose marti)

küba’da tutuklu bulunan alan gross¹ ve diğer potansiyel tutukluların serbest bırakılması için abd yönetiminin küba ile diplomatik ilişkilerinde samimiyet, uygulanan ablukanın kaldırılması ve abd’de tutuklu bulunan küba vatandaşları ile değişimin gerçekleşmesi istekleri yer alan bir mektupla destek istiyorlar.

~http://www.facebook.com/kubadostluk.jmkdd
~ ¹:http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/12/09/alan-gross-a-prisoner-of-the-cold-war-s-politics.html

"değerli küba dostları,

30 kasım 2012 tarihinde uluslararası küba dayanışma ağı ve beş kübalı kahramanın aileleri tarafından bir dilekçe imzaya açılmıştır.

abd yönetimini küba ile diplomatik ilişkiler konusunda samimiyete çağıran dilekçenin 30 aralık 2012 tarihine kadar beyaz saray’a asgari 25.000 imzacı ile ulaşması hedeflenmektedir.

dilekçede aynı zamanda, küba’da tutuklu bulunan alan gross ve diğer potansiyel mahkumların abd’de tutuklu bulunan kübalı mahkumlar ile değişiminin mümkün olabilmesi için abd’nin küba’ya uyguladığı ablukayı kaldırması ve sürdürdüğü politikaların yanlış olduğunu kabul etmesi de istenmektedir.

daha evvel aralarında irak ve afganistan’ın da bulunduğu abd işgali altındaki savaş coğrafyalarında telekomünikasyon ve iletişim altyapısı için lojistik destek sağlayan dai şirketinin bir çalışanı olan alan gross, küba’da yasa dışı yollarla rejim karşıtı faaliyetlerde bulunmak ve halkı bu uğurda örgütlemek için çalışma yürütmekteydi.

beş kübalı kahraman ise miami’de küba halkına karşı yürütülen terörist faaliyetleri deşifre etmiş ve bu faaliyetlerin bilgileri tedbir alması amacıyla abd yönetimiyle paylaşılmıştır. abd bu bilgileri değerlendirip tedbir almak yerine beş kübalı kahramanı tutuklamıştır. kübalı yurtsever kardeşlerimiz 1998 yılından beri tam 14 yıldır hukuksuz bir biçimde abd’nin çeşitli hapishanelerinde hapis tutulmaktadır."

~http://www.kubadostluk.org/articles/13
~http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/kuba-dostlari-beyaz-saraya-dilekce-gonderiyor-haberi-64833

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol