sigara böreği

imgoindeeperunderground
peynirli, patatesli ve kiymali cesitleri arasinda cay yaninda guzel gitmeyen bir turu yoktur. ama ben en cok kiymalisini severim. ustelik sigara boregi sarmak da cok keyifli bir istir,tarif edeyim mesela ben:
1.kocaman yufkalar ustuste konup once dorde kesilir ardindan o dort parcanin her biri ikiye bolunerek dilimler elde edilir.
2. dilimlenmis olan dort parca ustuste konarak bir suru bos dilim yigini elde edilir.
3. onceden hazirlanmis olan ic yani kiyma, peynir ne koyacaksaniz, dilimin kalin kismina bir kasik yardimiyla yayilir. fazla konulmaz, ac gozluluk yapilmaz, son dilimlere ic kalmaz yoksa, ya da yufka zaten musade etmez ve patlar.
4. dilimin kalin kismi iki yanindan tutulup ice dogru kivrilir. ortada birlestirilir. ucgen yapar gibi birlestirilir, hayvan gibi katlanip tamami birlestirilmez.
5.nazikce katlanmis olan iki yanin size bakan kisminda bir bosluk olusmustur, orasi sigara boreginin basidir. oradan tutulup katli yerler altta kalacak sekilde yine insan gibi hamlelerle yuvarlanmaya baslanir.
6. en sonuna gelindiginde bir ufak parca sarkik birakilir ki o kisim islatilip yapistirilir eldeki ruloya, yoksa acilir. neyle islaticam diyenlerin bastan bir kase icine su almasi tavsiye edilir.

afiyet olsun..
alchoburn
bu sıcakken ağza alınıp tüttrülesi bi’ börektir...yapılmalıdır bu..

peynirlisi makbuldur,patateslini bazıları sevmez; ıspanaklısı ise pek bi’ güzel olur bu böreğin..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol