necdet elmas

civeng
18 ağustos 1961’de iş bankası’nın kazlıçeşme şubesi’nden 165.580 lira çalan soyguncu. soygun esnasında bir müşterinin, "ben işçiyim, yatıracağım 480 lirayı alma." demesi üzerine "ben işçinin parasını almam." yanıtını vererek tarihte kendisine yer bulmuştur.

1961 yılının 18 ağustos günü elinde sten marka makineli tüfek bulunan bir kişi, amerikan filmlerine taş çıkartırcasına iş bankası’nın kazlışeçme şubesine girmiş ve vezneden 165.850 lira almıştı.soygun sırasında bankada bulunan bir işçinin, "ben işçiyim, yatıracağım 480 lirayı alma" , demesi üzerine soyguncunun "ben işçinin parasını almam" yanıtını vermesi dikkat çekici bulunmuştu.iki - üç dakika süren soygunun ardından soyguncu dışarıda hazır vaziyette bekleyen bir chevrolet marka arabayla kayıplara karıştı.
türkiye ilk kez böyle bir soygunla karşılaşıyordu.soygun aynen amerika’daki gangsterlerin gerçekleştirdiği soygunlara benziyordu ve oldukça profesyonel bir şekilde işlenmişti.çok geçmeden tüm türkiye ayağa kalktı. soygunu gerçekleştirenlerle güvenlik kuvvetleri arasında 12 gün sürecek amansız bir kovalamaca başladı.polisin elindeki ipuçlarının sınırlı olması nedeniyle soruşturma yeteri kadar hızlı gitmiyordu. cumhuriyet gazetesi ise istanbul emniyeti’ne yardımcı olmak amacıyla özel bir araştırma birimi kurmuş ve birimin başına da ’gangsterlik vakalarını abd’de uzun boylu tetkik etmiş eski bir polis şefini getirmişti’.
çok geçmeden soyguncunun kimliği ortaya çıktı.necdet elmas, kazlıçeşme’deki iş bankası’nı suç ortağı necdet sinkil ile birlikte soymuştu.cezaevi firarisi olan necdet elmas, eski bir araba hırsızıydı ve sadece chevrolet marka araba çalıyordu.cezaevinden firar etmesinin nedeni de dördüncü eşinin kendisinden boşanmak istemesiydi...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol