aşkın ne olduğunu bilmeyen insan

independence
hepimiz kimi insanlarin kimi durumlarina uzuluruz.

kimimiz bedensel engelliler icin uzulur, kimimiz gecim sikintisi ceken insanlara uzulur, kimimiz yakinlarini kaybeden insanlara uzulur. birileri icin uzulmek konusunda genis bir skalaya sahibiz aslinda. uzulecek illaki bir seyler buluruz.

ben de bu insanlara uzulurum iste. diger insanlarin uzuldugu insanlara da uzulurum elbet ama bir o kadar da askin ne oldugunu bilmeyen insanlara uzulurum icten ice.

ask ki insanin kalbini yoketme ve yeniden yapilandirma kudretine sahip bir duygudur, bunu yasamamis bunu bilmeyen her insan eksiktir nazarimda. askin ne oldugundan bihaber durumda yasamak ve hatta bu sekilde olmek ne fecidir, nasil bir zulumdur insan icin. baska bir insan icin aski hissetmeden, baska bir insana asik olmadan ömür mü tamamlanir? tamamlansa bile o yasanilan gunlere yasam denilebilir mi? ansiklopedik anlamda sozluk anlaminda dense bile insani anlamda asksiz gecen bir ömre ömür denilebilir mi?

denilmez azizim denilmez.

nasil ki bir insanin yasami boyunca gecirmesi gereken zaruri evreler vardir cocukluk gibi ergenlik gibi yaslilik gibi, duygusal anlamda da gecirilmesi gereken evreler vardir itikatima gore. bu evrelerden bir tanesi de ask evresidir iste. aski yasamazsan, yasayamazsan, yasaminin koskoca bir bolumu badsector vermis database misalidir. o bolumlere erisilemez, o bolumlerin varligi kanitlanamaz, o bolumlerin yoklugu varligindan evladir.

velhasili, askin ne oldugunu bilmeyen insan ne yazik ki eksik insandir. baskalarina yansimayan bu eksiklik kendisi icin yokluga esdegerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol