gece arabayla sokak kokoreçcisine gitmek

sinirsahibi
dumbuk racon delikanlilari tarafindan sikca yapilan harekettir. genelde bir tek adamin kokoreci yenir yani aslinda muhit sabittir.

butun gun trafigin icinde, tezgahin kokunun onunde sinirleri lacka olmus adamin tepesinde olaganca gurultu ile muhabbet edilir. tezgahin basinda kalabalik olunur ama adamin bir anlik siniriyle 4 kisiyi elege cevirebilme ihtimali hep gozardi edilir.

kokorecler alindiktan sonra adamin eline para verilir ki parayi verirken ortaya cikan "boyle bizden baska kimse 50lik 100luk banknot vermez .mina kodumun saticisi" seklindeki asagilama havasi bile insanin icini bulandirir.

daha sonra sozkonusu sinir harbini muzaffer tamamlamis kokoreccimiz, butun o kutsal esnaf gulumsemesiyle "buyur abi senin ne vardi" diye sorunca dunyalar sizin olur. artik o kokorecci icin siz parali bir it degil aksam vakti karnini doyurmaya gelmis "vatandas ahmet efendi" oluverirsiniz.

kokorecci icin edit:sozkonusu adamin tezgahina isbu metni hazirlayn yazar da arabayla gitmektedir. ama arabayi tezgahin onune degil 200 300 metre geride bos bir yere parketmektedir. zira kokorecci abiye sonsuz saygi duyar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol