kürtlere yaranmak için ahmet kaya nın kullanılması

independence
bizzatihi basbakan tarafindan yapilan eylem.

eger sen bu ulkenin basbakaniysan kimseye yaranma derdin olmamali her seyden once. anayasa isimli bir metin var ve o metinde senin gorevlerin, yetkilerin, yapman gerekenler bellidir. ve yine anayasaya gore bu topraklarda yasayan her turliye cmhuriyeti vatandasi birdir, esittir, ayni haklara sahiptir. senin gorevlerinden biri de bu haklari herkese esit miktarda dagitmaktir, herkesin bu haklardan esit sekilde faydalanmasini saglamaktir. ekstradan kimseye yakinlasmak, kimse ile ozel baglar olusturmak senin gorevlerin icerisinde yer almaz.

bu anlamda kurtlere ozel ilgi gostermek, onlarla arayi daha sicak tutmaya calismak ve bunun icin de kürt irkindan birini kullanmak bildigin riyakarliktir. kürtlere yakinlasmak icin ahmet kaya’ya gosterdigin samimiyetsiz alakayi lazlara yakinlasmak icin kazım koyuncu’ya gosterdin mi?

hayir.

peki neden?

e lazlar senden herhangi bir talepte bulunmadilar. ote yandan sen de karadenizlisin, oradan alacagin oy zaten saglam.

derdin kurtlerin sorunlarini gidermek degil, derdin dogu ve guneydogu oylarini saglamlastirmak. bunun icin de en saglam yok ahmet kaya’yi pohpohlamak, şivan perwer’i pohpohlamak, ibrahim tatlises i pohpohlamak. ahmet kaya isminin senin icin yegane anlami budur su anda.

herkesin hakkini esit sekilde elde etmesini sagla, kimse ile ekstradan yakinlasma derdin olmasin. misal benimle hic yakinlasma, mumkun oldugunca uzakta dur kurbanin olayim.
simplist
kavram karmaşalarından, cehaletten ve bozulamamış yanlış ezberlerden faydalanmanın, suistimal ve toplumsal manipülasyonun güzel bir örneğidir. içerik olarak değil, örneklemek açısından güzel bir örnektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol