tamam mıyız

suphe
söylenildiği gibi çağan ırmak’ ın en kötü filmidir. zorlama bir hikaye ile uzun zamandır piyasaya film sunmayan şahsımızın bir geçiş filmi olsa gerek. uzun zamandır türk filmlerine önyargı ile giden beni yanıltmasını umarak filmi 1 ay önce sinemada izledim ama ne yazık ki fikirlerim değişmedi.
filmin konusundan kısaca bahsedersek; tercihini eşcinsellikten yana kullanan ve bundan gurur duyan ancak babası tarafından dışlanan genç bir delikanlı ile kolları ve bacakları olmayan engelli yakışıklı bir delikanlının birbirlerini rüyada görmeleri ile kesişen hayatlarını anlatıyor. iyi bir konu bulunup bu denli mahvedilen bir film, çağan ırmak kalitesinde bir senariste yakışmadı açıkçası. ayrıca kötü bir oyunculuk da mevcut filmde, tabi ki izleyenlerin takdiridir.
iş bu entry türk sinemasının kötü oluşundan kaynaklanan bir genelleme ile yazılmamış olup, izleyen bir çift gözün kendince değerlendirmelerini içermektedir.
simplist
alışılageldik bir çağan ırmak filmi tadında olmayan çağan ırmak filmi.
hikayenin başlarında heyecanlandığım, sonrasında çok hızlı geliştiğini düşündüğüm ve sonunda da aceleye gelmiş bir finali olan filmdir. sanıyorum vakit ve nakit darlığı sebebiyle senaryonun yarıya yakın sahneleri çekilmemiş, o derece atlaya zıplaya ilerleyen bir anlatım. hikayeye yazık olmuş bence.
film boyunca istikrarlı tek karakter ihsan’ın annesi. diğerleri hakkında tutarlı bir karakter analizi yapabilen varsa saygı duyarım.
bir de bu filmi izledikten sonra, çağan ırmak’ın babasıyla ilgili ciddi bir travması olduğunu düşünmeye başladım nedense..
kötü film değil, vasatın üzerinde hatta. yüksek beklentilerle izlemeye başlamazsanız yer yer başarılı bile bulabilirsiniz belki.
independence
sıla gençoğlu’nun yeni ay isimli albumunden bir parca. sozleri $u $ekilde;

tamam mıyız?
artık tanışıyor muyuz?
yaraşıyor muyuz zamana?
yaman mıyız?
iki misli toz duman mıyız?
karışıyor muyuz hayata?

yaz bir kenara bu aralar şanslıyız
dört köşe katlıyız
az bile az, geç bile kaldık
nerden dönsen kâr.

esas mıyız?
ibrişim kuşak mıyız?
düğüm müyüz rastgele?
acar mıyız?
ne olsa aşar mıyız?
arkadaş mıyız seninle?

yaz bir kenara, bu aralar şanslıyız
dört köşe katlıyız.
az bile az, geç bile kaldık
nerden dönsen kâr.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol