fethullah gülen i bitirme planı

independence
2004 senesinde mgk toplantisinda alindigi iddia edilen karar. dun bu konuda bir iddia atildi ortaya, ardindan da akp tarafindan ust uste aciklamalar geldi. aciklamalar bulent arinc ve samil tayyar tarafindan yapildi.

bulent arinc dedi ki;

ben de uçakta gelirken gazeteleri okuduğumda haberdar oldum. ben mayıs 2009’dan itibaren mgk toplantılarına giriyorum. böyle bir plan varsa ki gizlidir, gazeteci bunu haber yaptı bilemem. ben o tarihte meclis başkanıydım. meclis başkanları mgk’da temsil edilmez. daha sonra üye sayısı arttırıldı. bütün başbakan yardımcılarının girmesi mümkün oldu.

2006’dan itibaren mgk’nın üye profili değişmiş oldu. bu karar doğru mu yanlış mı bilemem. o toplantıda yoktum. bir de araştırma gerek. bugün belki başbakan bir açıklama yapabilir. doğrudan kendisini ilgilendirdiği için.

2002 sonunda iktidara geldik. 11 yılda bu mgk’da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbirisi gerçekleşmediği gibi dindarları, insanları rahatsız edecek hiçbir şey yapmadık. ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. mgk siyaset belgesi’ni değiştirdik. irtica bir iç tehdit olarak görülürken ak parti hükümetleri zamanında bu değiştirildi.

irticayı tehlike olmaktan çıkaran hükümet nasıl olur ki böyle yazılı bir şey yapsın. böyle bir karar alınmış olsa bile bu sadece tavsiye niteliğinde olabilir. hükümet kesinlikle bu yöndeki tavsiyelere uymamıştır.

taraf gazetesi bunu nereden temin etti. onu da kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25229817.asp

konu ile alakali samil tayyar da twitter uzerinden bir seyler karalamis, onlar da $u $ekilde;

+ dogru cemaati bitirme karari 2004 de alindi. sonra emniyet cemaate baglandi, okul ve dershane sayisi patladi. akpartiye kapatma davasi acildi.

+ fitneye destek verenleri gorunce sorunun fitneciyle sinirli olmadigi anla$iliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25228969.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol