kız-erkek öğrenci aynı evde kalamaz

independence
ba$bakan recep tayyip erdogan’in son icraati. kiz ogrenciler ile erkek ogrencilerin ayni evde kalmalari muhafazakar yapilarina tersmi$, bunun icin de valilere talimat verilmi$.

http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-erdogan-i-kizdiran/siyaset/detay/1786887/default.htm

$imdi $oyle;

$ahsim adina kizim olsa bir ba$ka $ehirde ogrenci olsa ben de istemem ki bir ya da birden fazla erkegin ya$adigi bir ogrenci evinde kalsin. ancak bunu ben istemem, yani hukumetin uzerine du$en bir karar degil bu. tamami ile ebeveynler ile alakali. kimisi kizina ve & veya birlikte ya$adigi erkek ogrencilere guvenir, duruma sesini cikartmaz, kimisi bundan rahatsizlik duyar ve cocugunun o evde kalmasina izin vermez. bu bireylerin kendi tercihleridir ancak yinelemekte fayda var, bu durum hicbir siyasinin uzerine du$en bir gorev degildir. bugun haddini a$ip bunu soyleyen ve hatta konu ile alakali yasal duzenlemelerin yapilacagini bildiren bir ba$bakan, yarin kalkip kizlarla erkeklerin ayni sinifta egitim almalarini da uygun bulmadigini aciklarsa buna da hic $a$irmamak lazim.

kendilerine bir de muhafazakar demokrat parti diyorlar. muhafazakarlik amenna, her daim gozler onunde ama demokratligi nereye sakladilar da biz goremiyoruz?
aysemayse
"ne giyimine, kuşamına ne de başka şeyine 10 yıldır hiçbir şekilde hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik" diye devam edecek olan söylemdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol