güneşin doğuşu

elifielifine
kış dönemi her sabah büyük bir hayranlıkla izlediğim olay. sabahın ilk ışıkları doğmadan yola çıkan ben, servisi beklerken şahit oluyorum bu müthiş şölene. o an bütün umutsuzluk uçup gidiyor, karanlık bir kentin üzerine usul usul doğuyor güneş. gökyüzü kızılı hava ne kadar soğuk olursa olsun insanın içini ısıtıyor.

derler ki güneş en güzel nemrut dağının üzerinde doğar ve batar. her ikisini de izledim evet muhteşem uçsuz bucaksız ve insanı mest eden manzara, ama insanın yaşadığı kentte güneşin doğmasına tanık olması bir başka.

çünkü yaşanılan bütün olumsuzluklara, kötülüklere rağmen inatla bıkmadan doğuyor güneş...bana umudu hatırlatıyor her doğan yeni güneş, hayat bütün kötülüklere rağmen devam ediyor ve usul usul güneş doğuyor bir kentin üzerine, üstelik o çirkin beton yığını olan şehrimize inat doğuyor.

bu sabah havanın netliğinden mi, neden bilmiyorum ama gördüğüm kızıllık, gölge şeklinde kalan binalar ve ardından doğan kızıl güneş bugün buraya yazmama sebep oldu..

güneşin doğuşunu izleyin, uyumayın, umut edin bir gün bu ülkenin üzerine güneş hiç batmamak üzre doğacak, bize bu karanlık günleri yaşatanların gözlerini kör edecek güneşin umudu..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol