utku kalı

elifielifine
reyhanlı belgelerini sızdırdığı gerekçesiyle tutuklanan asker.

ablasının verdiği bilgiye göre; 77 gün içinde intiharın eşiğine getirildiği iddia edilen, masum insan.

’’reyhanlı patlamasına ilişkin istihbarat belgelerini sızdırdığı gerekçesiyle tutuklanarak 24 mayıs’tan bu yana sivas temeltepe askeri cezaevi’nde tutulan utku kalı’nın gözaltında gördüğü işkence, cezaevinde maruz kaldığı çıplak aramalar ve sözlü tacizler nedeniyle psikolojik durumu kötüleşti.
cezaevinde açık görüşlerin ardından defalarca çıplak aranarak işkenceye maruz kaldı. psikiyatri muayenesi bile eli kelepçeli şekilde, oda da üsleri varken yapıldı. kardeşimi 77 günde intiharın eşiğine getirdiler" diye konuştu. kalı kardeşiyle geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı görüşmede de iyi görünmediğini ifade ederek, "daha önce de bir kez sinir krizi geçirmiş. kriz geçirdiği sırada üsleri ’sen erkek adamsın, erkekler ağlamaz’ diyerek dalga geçmişler. ’’
aysemayse
redhack’e askeri istihbarat belgelerini sızdırdığı iddiası ve casusluk suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istenen, en son, geçen temmuz ayında, "kötü muameleye bağlı stres bozukluğu ve intihar eğilimi gösterdiği" için hastaneye yatırılmış, hastaneden döndüğü gün sinir krizi geçirip ağladığı ve bu sırada çavuşa ve askerlere küfrettiği ileri sürülülerek, 301. maddeden soruşturma açılmış kendisine.

redhack’in iddiası ise, kendilerini ortaya çıkartmak için, masum kişileri yargılamaya başladıkları ve kendileriyle alakası olmayan kişilerin özgürlüklerini kısıtlayarak ve tutuklayarak, bir nevi tehdit oluşturdukları.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/er_utku_kali_seni_tskya_alanin_dedi_sorusturma_acildi-1153185

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol