odtü ormanı direnişi

elifielifine
"odtü arazisinden geçirilmesi planlanan ve binin üzerindeki ağacın kesilmesine neden olacak olan yola karşı bir araya gelen odtü’lü öğrenciler ile 100. yıl ve çiğdem mahallesi sakinleri ağaçların kesileceği bölgeye çadır kurarak nöbet başlattı.

kamuoyunda "odtü’den geçecek yol" olarak bilinen, odtü arazisinin yanı sıra 100. yıl ve çiğdem mahallelerinin de tam ortasından geçecek olan yolun inşaatı devam ediyor. 100. yıl ve çiğdem mahallesi forumları ise inşaatı durdurmak için mücadelelerini sürdürüyor.

daha önce şantiye mühürleme eylemi ve çevre ve şehircilik bakanlığı önünde basın açıklaması yapan odtü öğrencileri ve mahalle halkı bu kez inşaatın odtü’ye doğru ilerlediği, odtü a4 kapısına yakın bir yerde çadır kurdu.

100. yıl pazar yerinde buluşan 100. yıl inisiyatifi ve çiğdem forumuna anıtpark ve çayyolu forumları başta olmak üzere ankara ’nın çeşitli yerlerinden gelenler de destek verdi. buluşmanın ardından yol inşaatının bulunduğu bölgeye doğru yürüyüşe geçen kalabalık "kahrolsun bağzı yollar", "mahalleme dokunma" ve "#diren odtü ormanı" yazılı pankartlar taşıdı.
yürüyüşün ardından bir açıklama yapılırken, açıklamada mahallelerinin ortasından geçmesi planlanan 8 şeritlik yolun ankara’nın trafik sorununu çözmeyeceği gibi odtü ormanında binin üzerinde ağacı katledeceğini ve 100. yıl ve çiğdem mahallelerini yaşanmaz bir yer haline getireceğini dile getirdi.

açıklamanın ardından inşaatın odtü ormanına yaklaştığı bölgede çadırlar kurulurken, iş makinelerinin odtü ormanına girmesini önlemek için nöbete başladı."
elifielifine
odtü ormanını keserek yapılan yola neden odtü’lüler ve bizler izin vermeyerizi bir türkü anlamadı i. melih gökçek... dar ağacına 3 fidan verdik ya işte o üç fidanın ormana diktiği ağaçlar var, onlar fidan dikti şimdi ağaç oldu işte o ağaçları kesmeye güçleri yetemez..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol