başbakanın esma nın ölüm haberini okurken ağlaması

independence
müslüman kardeşler liderlerinden muhammed el biltaci’nin 17 yaşındaki kızının vurularak oldurumesi haberinden bahsediyorum. ba$bakanin kizi esra albayrak babasini bu haberi okurken agladigini gormu$, bunu da bir gazeteciye anlatmi$.

cok insani bir duygu bu. her ölüm erken ölümdür nihayetinde, hele hele 17 ya$indaki bir kiz cocugunun ölümü cok cok erken bir ölümdür. kim uzulmez ki boyle bir ölüm haberine. ba$bakanin uzulmesi, duygusal bir insan olarak gozya$i dokmesi de cok insanidir elbette.

mesele bu degil.

mesele ayni ba$bakanin taksim gezi parkı direnişi esnasinda "öldürülen" insanlarin haberlerini okurken verdigi tepki.

mesela abdullah cömert’in kendi emrindeki polis gucu ile öldüğünü ogrendigi zaman tepkisi ne olmustur? aglamasini gozya$i dokmesini gectim, uzulmu$ mudur samimi olarak? icinde bir yer titremi$ midir?

ya ethem sarısülük’ün ölüm haberini alinca tepkisi ne olmu$tur? "allahim ben ne yaptim" demi$ midir icinde bir yerlerde yoksa basit bir ucuncu sayfa haberiymi$cesine kapatip gitmi$ midir o haberi?

peki ya mehmet ayvalıtaş icin, mustafa sarı icin, irfan tuna icin, ali ismail korkmaz icin hissettikleri du$undukleri?

bu isimlerin hepsi bu vatanin evlatlari degiller miydi? tek suclari uygulanan baski politikasinin biktiriciligini protesto etmek degil miydi? hangisinin elinde silah vardi, hangisi ta$larla sopalarla saldirmi$ti insanlara, hangisi monotof atmi$ti belediye otobuslerine polis araclarina?

hatirla, bu saydiklarimi yapanlarin sirti sivazlaniyor bugunlerde. silahlarini alip hicbir $ey olmami$casina askerin polisin gozu onunde daglara donuyorlar. bu isimlerden hangisi bir cana kiydi, birisini yaraladi?

aglamak cok insani bir duygu elbette ancak aglamanin uzulmenin bile dürüst olanidir makbul olan. timsah gozya$lari tatmin etmez insanlari. misir’da 17 ya$indaki bir kiz cocugunun katledili$ine elbette uzuleceksin hatta belki de gozya$i dokeceksin, bu insani vasiflarin geregidir. ancak ayni vasiflari kendi vatanda$indan esirgemeyeceksin. o zaman insanlar bir durur du$unur bizim ba$bakanimiz bize du$man mi diye.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol