2015 türkiye genel seçimleri

independence
gun ve ay olarak tarihi net olmamakla birlikte sene olarak 2015 senesinde gercekle$ecek olan secimlerdir.

akp’nin ic tüzügü geregince kimse 3 donemden sonra yeniden milletvekili secilemiyor. en az 1 donem ara vermek zorunda. dolayisi ile eger akp’de bir ic tuzuk degi$ikligi olmazsa akp milletvekillerinin pek cogu ba$bakan da dahil olmak uzere 2015 senesinde emekliye sevk edilecek. gerci $ahsim adina ben bir ic tuzuk degi$ikligi bekliyorum. o da olmazsa ba$kanlik sistemine gecilir ba$bakan ba$kan olur, hic olmadi cumhurba$kani olur. erdogan’da ulke yonetme sevdasi son bulmaz ne de olsa.

secimlerin genel sonuclarina gelince bugunku gorunu$ mecliste ayni partilerin olacagidir. akp %60 lar civarinda, %40 kalan oy ise chp / mhp /bdp arasinda bolu$ulur. son secimlerde mhp’nin secim barajini gecemeyecegini ongormu$tum ancak tutmami$ti. bu secimlerde mhp akp’ye inat oylar sayesinde secim barajini rahatlikla gececektir.

gerci henuz 2 sene var, kim öle kim kala.
independence
14 haziran 2015 tarihinde yapilmasi planlaniyordu ancak okullarin kapanmasi ve insanlarin tatile gitmesi, tarlalara gidilip hasatin toplanmasi, sandik gorevlisi olarak genellikle ogretmenlerin gorev almasi gibi sebeplerle 1 ay onceye cekilmesi dusunuluyor. eger muhalefet destek verirse secimler mayis ayinda okullar acikken yapilacak bu durumda ancak net bir tarih halen yok.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol