cenk akyol dan kamuoyuna açıklama

independence
son gunlerde uzerine yapilan konu$malar sonrasinda cenk akyol olaylara kendi cephesinden bakip kamuoyunu bilgilendirmek adina bir aciklama yapti. aciklamanin tam metni $u $ekilde

kamuoyuna açiklama
son bir haftadır kamuoyunun gözleri önünde yaşanan sürecin içerisinde olmak benim için yeteri kadar üzüntü vericiydi. keşke bu olayların hiçbiri yaşanmamış olsaydı.. ama madem yaşandı tüm gerçekleri bir de benim cephemden öğrenmenizde fayda var..
19 yaşımdan bu yana türkiye basketbol milli takımının formasını büyük bir gururla taşıdım. bu formayı taşıyan her sporcu gibi ben de milli takımımızın bir sporcusu olmayı diğer her türlü değerin üzerinde tuttum, tutuyorum. nitekim bu yılın mayıs ayında akdeniz oyunları öncesi açıklanan 33 kişilik milli takım kadrosuna yeniden seçilmiş olmaktan da onur duydum. ama şampiyon olup uzun bir final serisi oynayınca , galatasaray ve banvit takımlarında oynayan diğer milli oyuncular gibi ben de nihai kadroda yer alamadım.
bu arada galatasaray spor kulübünün 23 yıl aradan sonra şampiyonluğu kazandığı final serisinin son maçında bildiğiniz olay yaşandı. tüm türkiye’nin üzüntüyle takip ettiği gezi parkı olayları sırasında sessiz kalan bir televizyon kanalına kendi özgür irademle konuşmama hakkımı kullandım. konuşmak kadar bazen konuşmamak da demokratik bir tepkidir, saygısızlık değildir..
ve son olarak milli takım kadrosuna alınmamam konusuna gelirsek.. kadro açıklanmadan bir hafta önce teknik ekipten ertuğrul erdoğan ile yüz yüze, nihat iziç’le de telefonda konuşmam oldu. benim kesinlikle kadroda olduğumu hatta bu sezon oynadığım basketbolun avrupa şampiyonası boyunca da sürmesi gerektiğini söylediler.
kadro bir hafta sonra açıklandı. yoktum. nihat iziç’e telefonla ulaştım. “ne oldu da kadroda yokum” diye sordum.. bana sadece “devlet” dedi.. ardından da “senin kadroda olmayacağını ögrenince tanjeviç de rahatladı” cümlesini kurdu.
ama ben bir sporcu olarak “devlet” seçeneğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum. çünkü düşüncemiz ne olursa olsun hepimiz aynı bayrak adına mücadele ediyoruz. nitekim sayın bakan suat kılıç da attığı tweet ile benim düşüncemi doğruladı. devlet milli takım seçimlerine karışmazdı. nihat iziç’in “devlet ” derken neyi kast ettiğini kendinin izah etmesini bekliyorum.
benim açımdan milli takım kadrolarının seçimi sportif ve teknik gerekçelerle milli takım teknik ekibince yapılır. ben de kararlarına saygı duyarım. ancak spor hayatımın en verimli döneminde kadroya niçin alınmadığımı bir yandan siyasi faktörlere, diğer yandan dedikodu düzeyindeki “istediğimi yapmadı” biçimindeki izahlara dayandıran bir milli takım teknik kadrosuna saygı duymam mümkün değildir. benim türk milli takımının formasına onlardan çok daha fazla değer verdiğimin bilinmesini isterim.
değerlendirmeyi tüm spor kamuoyunun en iyi şekilde yapacağına eminim..
saygılarımla
cenk akyol

http://cenkakyol.org/haber/kamuoyuna-aciklama/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol