gezi park müdahalesi ile ilgili önemli bilgiler

aysemayse
yanınızda gözaltına alınan biri olursa ismini bağırarak söylemesini isteyin. bu ismi not alın, avukatlara ve ailelere ulaştırın.
aysemayse
taksimde hukuki ve tibbi destek için; 244 44 23 ihd ist.şb. 249 30 92 tihv 293 47 70 çhd 444 52 71 istanbul baro.

harbiye ve civarinda olanlar notre dame de sion lisesi’ne siğinabilir.

hilton, beyoğlu hayal kahvesi, pendor, küçük beyoğlu, istiklal cad. kallavi sok. no:5 kapilari açik

"31 mayıs ve 1 haziran ve 11 haziranda starbucks ve mado kapılarını nasıl kapattiysa bugun de kapattı. "
aysemayse
asmalımscit civarında ada kitapevi ve hemen üst katında istanbul barosu kapılarını açmış.

istanbul barosu tel: 4445271 , 02122516325
aysemayse
gözalti durumunda 444 52 71 i arayin; baro size hemen bir avukat atayacaktir. mümkünse aşağidakileri de göz önünde bulundurun.

sizi gözaltına almak isteyenlere kimlik sorun. zorla alınıyorsanız çevrenizdekilere sesinizi duyurabilecek biçimde adınızı, soyadınızı ve telefon numaranızı yüksek sesle duyurun.• gözaltında kimlik bilgileriniz dışında hiçbir bilgiyi vermek zorunda değilsiniz.• yakınlarınıza haber verme hakkınız var. hangi yakınınıza haber vermek istediğinizi siz belirleme hakkına sahipsiniz.• kolluk, neden gözaltına alındığınızı ve ne ile suçlandığınızı size söylemek zorundadır.• avukat isteme hakkınız var. avukatınız gelmeden ifade vermeyin. avukatınız yoksa barodan ücretsiz avukat isteyebilirsiniz.• hiçbir aşamada ifade vermek zorunda değilsiniz. susma hakkınızı kullanabilirsiniz.• haklarınızdan yararlanamadığınız durumlarda hiçbir tutanağa imza atmayın. tutanakta gerçek dışı ya da suçlayıcı ibareler olup olmadığına dikkat edin. varsa imza atmayın.• doktor muayenesine götürüleceksiniz. doktor muayenesi sırasında odada doktor ile yalnız kalma hakkınız vardır. hiçbir şart altında polislerin muayene odasına girmesine izin vermeyin, bunu sağlamazlarsa avukatınıza ulaşmak istediğinizi söyleyin.• doktor sizi muayene ederken vücudunuzdaki izleri gösterin. iz olmasa bile ağrı ve sızı gibi yakınmalarınız varsa mutlaka doktora söyleyin. fiziksel ya da ruhsal bütünlüğünüze yönelik her türlü fiil işkencedir. tüm bu şikâyetlerinizin rapora geçmesi konusunda ısrarcı olun. • suçlama ile ilgili lehinize olan tüm delillerin (tanık, fotoğraf ya da herhangi bir belge var ise) toplanmasını isteyebilirsiniz. bu hususları ifadeniz sırasında mutlaka yazdırın. • savcılığa çıkartıldığınızda, eğer baskı ile kabul ettirilmiş ise emniyet ifadenizi reddetme hakkınız vardır. gözaltında yaşadığınız hak ihlallerini mutlaka tüm ayrıntıları ile savcıya anlatın ve savcılık ifadenizde yer alması için ısrarcı olun. • savcı ifadeden sonra ya sizi serbest bırakacak ya da tutuklama istemi ile sorgu hâkimliğine sevk edecektir. eğer sorgu hâkimliğine çıkacaksanız avukat zorunludur. avukatsız ifade vermeyin. sorguda yaşadıklarınızı tekrar ayrıntılı bir şekilde anlatın.
aysemayse
doktorların uyarısı: tomadan sıkılan asite maruz kalanlar t-shirtlerini acil değiştirip karbonatlı su ve bepanthen kullanmalı!
aysemayse
elektrik mühendisleri odası istanbul şubesi sabaha kadar açık. yıldız teknik üniv. karşısı. tel: 0212 227 5094

harita müh. odası istanbul şubesi sabaha kadar açık. şişli etfale giderken ilk sol,onur apt. 0212 232 8989.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol