11 haziran 2013 gezi parkı olayları

dalyarock
istanbul’da polisin taksim meydanına girip oradaki yasa dışı pankart ve bayrakları kaldırmak istemesi sonucu buna karşı çıkan bir elin on parmağını geçmeyecek kadar provakatörün polise taş ve molotof kokteyli ile karşılık vermesinden ötürü polisin gaz ve tazyikli su kullanımına sebep olan olaylardır.

polis ve valilik sürekli megafonlardan gezi parkı içinde bulunan kalabalığa her hangi bir müdahale olmayacağını bu müdahalenin taksim meydanının temizlenmesi için olduğunu duyuruyorlar.
dalyarock
polise, oraya nasıl getirdikleri şüpheli olan molotof kokteylleriyle karşılık veren gurubun (bkz: sdp) bayrakları taşıdıkları görülmekte.

gezi parkındaki diğer sosyal gruplar ise çarşı gibi.bu eylemcileri kınadıklarını ve ilgilerinin olmadığını duyurdular.
dalyarock
sdp teksimde polise saldırarak olay çıkartanların partileriyle bir ilgisi olmadığını açıklamıştır.

http://www.gercekgundem.com/?p=550407
aysemayse
planlı programlı hazırlandığını düşündürten olaylar. sabahın köründe izlemeye başladım, arkadaş, sabah sabah full hazırlıklı gelinmiş. hadi bunu geçtim, kendilerine börek veren protestoculara deli gibi saldıran polis, kendilerine molotof kokteyl atan gruba tazyik neyime nazikçe su sıkıyor gibiydi. parktaki gerçek protestocuları da tebrik ediyorum provakasyona gelmeyip, iyi niyetli ve soğukkanlı davrandıkları için. gerçekten ne kadar barışçıl oldukları bir kez daha gösterdiler.
independence
polisin polise molotof kokteyli attigi olaylar. polis polise atsin molotoflari, basbakan da aciklama yapsin "gostericiler molotof atiyorlar polise" diye. gerci bu sefer tersi oldu, 15 gun boyunca kimse kimseye molotof falan atmadan daha once basbakan aciklama yapti polise molotof atiyorlar diye, e basbakanin dedigi cikmayinca basbakani dogrulamak icin boyle bir mizansen kuruldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol