1 haziran 2013 elazığ da taksim e destek eylemi

benduruyorumsebagitti
yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla, iki saat kadar sürmüş eylemdir. istanbul kokusunu, taksim havasını, istiklal esintisini yaşatmıştır.

çok geniş bir katılım olmasa da, çevreden gelen "elazığda da bu kalabalık varsa akp bitmiştir" tespitleri gayet yerindeydi.

ptt meydanı önünde toplanan grup burada bir süre protesto gösterisi yaptıktan sonra öğretmenevi’ne doğru yürüyüşe geçti. bazı vatandaşlar alkış ve ıslıklarla göstericilere destek verdi. büyük çoğunluk ise sessizce izlemekle yetindi. zira elazığ hiç mi hiç alışık değil böyle olaylara.

öğretmenevi’ne doğru giderken küçük bir grup başıboş ülkücü protesto etmek istedi kalabalığı. araya giren bazı vatandaşlar ve emniyet görevlileri grubu uzaklaştırdı. öğretmenevi önünden dağılmak üzere ayrılmaya başlayan gruba, yine başıboş birkaç genç laf attı. emniyet görevlileri araya girerken atışmalar yaşandı. gerilim, araya girenlerin sakinleştirici müdahaleleriyle yatıştırıldı.

gezi parkında günlerdir süren eylemlere destek vermek için toplanan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağılırken, yer yer tartışma ve gerginlikler yaşanmaya devam etse de polis müdahalesi olmadı.

*"başıboş ülkücü" grubun, mhp ya da ülkü ocakları ile bir ilgisi olmadığı, muhabiriniz benduruyorumsebagitti’nin ocağa yaptığı ziyaretin akabinde reyizlerin aşağı inerek grubu kontrol altına aldığı gelen bilgiler arasında.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol