haciz

lady rosenred
kesinleşmiş bir icra takibinin konusu olan belli bir para alacağının ödenmesini sağlamak için,cebri icra yolu ile takipte bulunan alacaklı lehine söz konusu alacağı karşılayacak miktar ve değerdeki borçluya ait mal ve haklara icra dairesi tarafından el konulmasıdır.
urban f
kesinleşmemiş icra takibinin konusu olan bir alacağın ödenmesini sağlamak amacıyla borçluya ait ve haczi mümkün olan mallara icra dairesinin el koymasıdır.gayrimenkulun hacizli olması,onun bir başkasına devrini veya üzerinde hak tesisini engellemez. taşınmazı hacizli olarak devralan veya lehine hak tesis edilenlerin tapu kütüğünde kayıtlı haciz şerhini gördüklerine dair beyanı,bu işlemler için düzenlenen resmi senet veya tescil işlem belgesinde belirtilerek ilgilinin imzası alınmaktadır.hacizin kamu alacağından dolayı konulması halinde,mevcut haciz şerhi tapu kütüğünden terkin edilmediği müddetçe taşınmaz devredilemez,üzerinde ayni bir hak tesis edilemez. bu işlemler ancak haczi koyan ilgili makamın muvafakati ile yapılabilir.
independence
yaniliyor olabilirim ba$tan soyleyeyim, ancak i$i bilen iki arkada$imla yaptigim goru$melerin ikisinde de ayni sonuca ula$ildi.

yeni yasal duzenlemelere gore haneye(eve) icraya gidilemeyecek, evdeki mallar haciz edilemeyecek. i$ yerine haciz halen mumkun ancak "eve hacize gidilemeyecek".

eger icralik bir borcunuz varsa ve bir avukat yaninda birisi ile birlikte evinize "merhaba, biz hacize gelmi$dik de?" diye giri$ yaparsa, bilinki avukat ve yanindaki insan hicbir yasal zemini olmayan bir durumdan faydalanmaya cali$iyor ve sizi baski altina almayi amacliyorlardir.

yineliyorum, cok yaniliyor olabilirim. allah yaniltmasin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol