türkiye terörist ikmal ve dinlenme yeri değildir

independence
devlet bahçeli’nin dun yapilan 25 nisan 2013 kandil açıklaması ardindan dile getirdigi hakli sozler. devlet bahceli’nin aciklamasi $u $ekilde;

“bölücü terör örgütü, hükümetin gaflet ve ihanete varan politikalarından dolayı adeta türkiye cumhuriyeti devletine denk bir statüye çıkarılmıştır. bu rezil ve kabul edilemez durum paralelinde pkk terör örgütü kandil’den sözde gündem belirlemeye, basın toplantılarıyla varlığını göstermeye, türk milleti’nin aklı ve zekasıyla alay etmeye son hızla devam etmiştir. pkk’lı militanların silahlarını bırakmayacakları, üstelik güvenlik güçlerinin herhangi bir müdahalesi karşısında sözde çekilmenin anında duracağı ve karşı saldırıya geçileceği terör elebaşları tarafından ifade edilmiştir. bunun yanı sıra bölücü terör örgütü, türk silahlı kuvvetleri’ne duyarlılık içinde ve ciddiyetle hareket etmesini hatırlatmış, türk devlet güçlerinin tahrikte bulunmamasını küstahça istemiştir.

başbakan erdoğan’ın geçtiğimiz mart ayının son günlerinde yaptığı bir açıklamada, pkk’lıların sınırlarımızı terk ederken silahlarını gömmelerini veya mağaraya bırakmalarını istediği bilinen ve kamuoyuna mal olmuş görüşleridir. bununla birlikte başbakan’ın, militanların sınırdan geçmelerinin ancak bu şekilde mümkün olacağını söylemesi ve güvenlik güçlerinin silahı görürse müdahale edeceklerini aksi durumda suç işleyeceklerini belirtmesi hafızalardaki tazeliğini hala korumaktadır. başbakan erdoğan bu düşünceleriyle eğer türk milletinin gözünü boyamadıysa derhal pkk’lı militanların hakkından gelecek iradeyi göstermeli ve aldığı millet sorumluluğunun gereğini bir an önce yapmalıdır.

türk milletinin pkk’ya teslim olması ya da pkk’nın hain taleplerine rıza göstermesi hiçbir şart altında söz konusu olmayacaktır. pkk’nın sözde sınır dışına çıkma kararı yalnızca yeni mevziler elde etmeye dönük alçakça planlanan ve akp’yle birlikte ifa edilen karanlık bir kampanyanın parçasıdır. buna türk milletinin inanması da düşünülemeyecektir. türkiye yol geçen hanı, terörist ikmal ve dinlenme yeri değildir. türk milleti, bölücü katilleri masum görecek ve şehitlerimizin haklarını çiğneyecek bir anlayışta da asla olmayacaktır. bu nedenle hükümet, bilhassa başbakan erdoğan kendisini gözden geçirmeli, milli vicdanların sabrını daha fazla zorlamamalıdır.”

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol