yıldız kaymasi

independence
bugun konu ile alakali bir cobanin bir satirlik $iirini dinledim.gercek bir cobandan bahsediyorum.koyunlarini otlatirken yazmi$.

hani yildiz kayarda dilek tutarsiniz ya bazen.
i$te o kayan yildizlar bence gokyuzunun sevgilisinin camina attigi ta$lardir.

i$te yurdum cobani bunu yazabilecek kadar duygulu insanlardan olu$abiliyor kimi zaman.
serco
ozellikle yaz geceleri, acik ve bol yildizli gokyuzunde rastlanma ihtimali oldukca yuksek olan hadisedir. kimi inanisa gore yildiz kaymasini goren ki$inin o an tuttugu dilek gercekle$ir, kimi inanisa gore de o an birinin oldugunun i$aretidir.
ice berg
kozmik bi afat oleyo yukarılarda oralarda eski bi yıldız kendi yörüngesinde dolanırkan daşını düşüreyo..insanlar böbrek taşı düşürmeyo mu,oturağa yapeyosun böle tınk ateyo. bunlarda öyle;tınk eteyo,metodorlar düşeyo.bildiğin daş be,gökümün daşları düşeyo.boşlukta bişi olmeyoda,atmosfere girince kızeyo.neden kızeyo? sürtünmeden kızeyo.metedorlar ne? daş,maden.atmosfer ne? gaz,o2 var,yakeyo.düşeyo sürtüneyo kızeyo,düşeyo sürtüneyo kızeyo..akkor oleo.daha düşeyyo kızeyo,yumuşiyyo,vucusi oleyo,daha da düşeyo,eriyo,bitiyo dağıtıyo kendini,hölü döneyo,hölü döneyo ateyo biteyo kendini..diyollar materyalistler.idealistlerde diyollarki:insancıklar öleyo,ruhu bedenden ayrıleyo en mütekamil ruhu çokeyo,gökyüzüne çıkeyo,o çıkarkenede yıldızıda kayeyyoooo..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol