atalay demirci nin gösterisinin çalıntı olması

independence
sosyal medyada son gunlerde siklikla gundeme getirilen konu.

atalay demirci’nin yetenek sizsiniz isimli yari$maniğn finalinde yaptigi gosterinin calinti oldugu iddia ediliyor, uzerine kanit olarak da $u goruntuler gosteriliyor;

http://webtv.hurriyet.com.tr/3/47082/22912342/1/turkiye-birincisine-sok-her-sey-ortaya-cikti.aspx

zamanin behrinde bir beden dili uzmani bir seminerinde bu konuyu ele aliyor, atalay demirci ele alinan konudan ve anlatimindan esinlenerek sahneye bir performans hazirliyor ve sergiliyor, koskoca gosterinin takribi 2 dakikasi bu sekilde bir alinti ile devam ediyor ancak tum performans calinti olarak nitelendiriliyor.

oncelikle calinti olabilmesi icin bir kac detay gerekli. misal calinan malzemenin birebir kullanilmasi, aksi durumda calinti degil esinlenme olur, alinti olur.

yine calinti olabilmesi icin $ahsin ayni i$ kolunda bir $eyler yapmasi icap etmektedir. oysa beden dili uzmaninin faaliyet gosterdigi alan cok farkli, atalay demirci’nin faaliyet gosterdigi alan cok farkli.

peki alinti midir en azindan?

elbet alintidir, kendisi de bunu zaten soylemektedir. bir seminer izlemi$, anlatilanlar ilgisini cekmi$, toplumun da bu yonde bir ilgisi olacagini du$unerek bu konuyu sahne performansina eklemi$, hepsi bundan ibaret. meyve veren agac ta$lanir tamam ama bu kadari da ayiptir, gunahtir.
esrakesh
atalay demirci’yi aman aman başarılı bulan biri değilim de şu iddia saçmalıktan başka bir şey değil. çalıntı dediğin şey çok bilinen bir şey. stand upçıların yaptığı zaten gerçek hayattan hepimizin bildiği şeyleri alıp bize eğlenceli bir dille sunmak değil mi?

neden bu kadar büyütülüyor anlamak mümkün değil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol