godotlet

deltanous
godot’le’t
dedi ki ne zaman uyusam, uyandırıyorsun.ne zaman yıkansam tekrar yıkanmam gerekiyor. ne zaman yatsam, yeniden kalkmam.

-neden?

-godot’yu bekliyorum.

godot’yu bekliyorum.aradım.2 buçuk saatten önce gelemez, 5 dakikaya aşağı in dedi. tabii cihangir* tehlikeli yer, gören olur. godot bizim torbacımızın takma adı ve ben hiç ot kullanmam. ama godot’yu beklemek hep farklı bir heyecan. hep aynı heyecan. milyonlarca heyecanın aynılaşması.

ben godot’yu beklerken ,düşünüyorum; o gelince artık bunları düşünemem ve onu bekleyemem. ”şu perdedeki çizgili kravat* takan sinek benim annemin yediği ( yiğoo) amcam mı?”annem bu evde doğdu, hepimiz hatırlıyoruz: o gün godot gelmişti! annemi hastaneye yetiştirirken godot’yu biz kaçırdık.

amcam heyecanla patates püresinin üstüne kondu.onu yememi istiyor.böylece tekir’le olan birlikteliklerini onaylayacağım.

o böyle düşünüyor.

benim tek derdim de bu : )

peki onu yersem nasıl hala babam olabileceğini sanıyor ki? sarsak düşünce ,saçma bir adam.onu tanımasaydım salak derdim. ama o da godot’yu beklemek zorunda. godot’dan kaçamaz. onu öldürmek bu kadar kolay olamayacak kadar godot.

ve ben onun godot’yu beklediğini görmeliyim.acısını uzun uzun tatmalı sinek hayatının. önce kanatları kopmalı, pervasız pervasız uçamamalı etrafta.**tanınmaz hale gelmeli.öyle tanınmaz olmalı ki, annem önce onunla oynamalı, sonra can çekişirken horm diye mideye indirmeli.

annem babamın yanlışlıkla yuttuğu bir korniş*** olduğunu söylüyor ”üzgünüm..onu kusmak zorundaydım.hey elindeki şey tavuk suyuna batırılmış ekmek mi?” babamdan bahsettiği ancak bu kadar.anlatayım, annem kafayı(babamı) yemeden önce bizden biriydi, amcam onun hergün pencereden bakan yalnız halinden faydalanmasaydı da asla bir sinekle evlenmezdi.biliyorum. biraz da ‘godot’nun suçu..

annem godot’yu bekliyor , sinekle tanışıyor.

amcam godot’yu bekliyor böylece acıkıp ona baba diyeceğim.

ben godot’yu bekliyorum, annem babamca’yı mideye indirecek.

saat bir tık daha geriledi.yine şimdiki zamandayız.akrep meridyen hesabınca bir süre daha sabit. ertesi gün yine godot’yu beklediğimizi söyledi.

——————————————————————————————————————————————-

*amcama çizgili kravatı ,1935’yılında kadınların maskulen olmaya çalıştığı dönemsel moda fırtınası sebebiyle türk güzellik kraliçesi tarafından verilmiş.

**(yaa..yok anneme konuyor yok gözüme girmeye çalışıyor, vızıldak, iğrenç , yapış yapış bir canlı..onu bir tek dali anlayabilir, o da onun gözlerinden. haydi yallah barselonaya!)

***korniş: babamın geridönüşüme uğramadan önceki son formu. şimdi onu görenler ‘selam mr.pellet!’ diyor.

*(tek ilk yıldız)cihangir : hepimiz godot’let’iz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol