israil in türkiye den özür dilemesi

independence
nihayet bugün gerçekleşmiştir.

binyamin netanyahu başbakan erdoğan’ı telefonla arayarak mavi marmara olayından ötürü türk halkından özür diledi, başbakan da netenyahu’nun özürünü kabul etti. bakalım bundan sonra israil türkiye ilişkileri hangi şekle bürünecek.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/22875305.asp
elma sekeriiii
onca zaman geçmişken neden şimdi?

hiç samimi bir özür gibi gelmedi bana bu. insanlık ayıbından çok siyasi ve ekonomik çıkarların ön planda olduğunu düşünüyorum...ki şimdilerde enerji ortaklığı dedikodusu yayıldı. hep birlikte göreceğiz asıl nedeni...
ladycapulet
melih gökçek’in ankara’nın dört bir yanından billboardlar aracılığıyla başbakan’a teşekkürlerini sunduğu hadise.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/830381-gokcek-ankarayi-bu-afislerle-donatti
elma sekeriiii
en güzel tanım devlet bahçeli’den gelmiştir:


" biz en başından beri israil’in özür dilemesi taraftarıydık hep dile getirdik. başbakan’ın obama talimatlı ve öyle gerektiği için özür dilenmesi bölgesel olaylardan dolayıdır. israil kaz gelecek yerden tavuk esirgememiştir. 3 yıl süründürdükten sonra özür gelmiştir.

abd başkanı ikisini de terbiye etmiştir. sorgulanması gereken yanları vardır. akp hükümeti bölgesel projeler kapsamında israil’e yanaştırılmıştır. bu özürde hedef suriye’dir, iran’dır. kürdistan’ın kurulmasına yol açmaktardır. başbakan erdoğan israil’e söylediği ağır sözlerin yarısını pkk’ya da söyleyebilseydi. ama pkk’ya gelince hava gazı olan zihniyete artık kimse inanmamaktır.."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol