11 şubat 2013 hatay da bombalı aracın patlaması

independence
olay saat 15:00 sularinda hatay’in reyhanli ilcesi cilvegözü sınır kapisinda meydana geliyor. suriye plakali oldugu iddia edilen bomba yuklu bir arac, cilvegözü sinir kapisinin lojmanlara yakin bolumunde patliyor. ilk belirlemelere gore 7 ölü 30 a yakin yarali var. yaralilardan durumu agir olanlar mevcut.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22572888.asp
independence
saldirinin suriyeli muhalif gruplarin komutanina yonelik yapildigi iddia ediliyor. soylenen o ki suriye’den bugun bir grup muhalif gelerek turkiye’de bulunan suriyeli muhalif komutan ile goru$eceklerdi ve bu saldiri da o komutana yonelik yapildi. ancak suriye’den gelecek olan grup geciktigi icin saldiri hedefini bulamadi. $imdilik olasilik tahminlerinden biri de bu.
independence
patlamanin oldugu bolgeye aksam saatlerinde devlet bakanlari muammer guler, hayati yazici ve sadullah ergin de giderek incelemelerde bulundu. henuz olayin detaylari net olarak ortaya cikmis degil.
independence
olayın failleri yakalanmış.

suriye’de 10 kişilik türk ekibinin yapmış olduğu nokta operasyonu sonucunda yakalanan failler türkiye’ye getirilerek mahkemeye sevk edildiler ve tutuklandılar. failler bombalı aracı 35 bin dolar karşılığında el muhaberat’a bağlı suriye ordusu zırhlı birlikler komutanı ammıd havvas’ın talimatıyla yaptıklarını söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22789840.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol