sinemada bulunan büfeler

elma sekeriiii
genelde, sinema salonuna hemen girmeden önce bir köşeye konuşlandırılmış olan büfelerdir. patlamış mısırın yanı sıra bir çok soft içecek ve tüm cips çikolata şekerleme gibi aburcuburların satıldığı yegane mekan olma niteliğini taşıdığı için fiyatlar inanılmaz pahalıdır. nedendir hiç bilinmez. hayır, sorgulanmaz da ayrıca. böyle kuzu bir milletiz işte.

misal, bakırköy capacity içerisinde bulunan maximum sinemasının büfesinde, dışarıda 1 tl’ye yiyebileceğiniz twix isimli çikolatayı bu büfede 6 tl’den alırsınız. neden? çünkü orası sinemaya has bir büfedir. doritos taco cipsin 100 gramını 7 tl’ye yersiniz. neden? çünkü orası anasının örekesi bir büfedir. bir patlamış mısır ile bir kolayı 16 tl’ye yer içersiniz. neden? çünkü orası ebesinin namı gibi bir büfedir.

bunun yanında, dışarıdan bir yiyecek getirilmesinin tamamen yasak olduğu yerdir. neden? çünkü eşeğin ski yüzünden.


yemin ederim, bir biscolata mood alayım bari dedim; 6 tl’yi görünce aç susuz yerime geçtim. mesele o parayı vermek değil. 6 lirayı ne lüzümsuz yerlere harcıyoruz nihayetinde. ama asıl olay şu: aptal yerine konmak.
john maynard keynes
pahalı olmasının sebebi paranın oradan kazanılmasıdır.

(bkz: john 12 yaşında arkadaşları ona enişten diyor)

dur hele bundan sonrası ciddi. sinemalar konuşlandırıldıkları yerler itibariyle yüksek kira giderleri olan, ve bilet parası ile bu maliyetleri döndüremeyen yerlerdir. ayrıca göstermekte oldukları filmler de tahminlerin ötesinde pahalılar. bunun için sinema işletmecileri ya bilet fiyatını arttırmalılar ya da "yan ürünlerden" parayı çıkarmalılar. bilet fiyatının 40 lira olduğunu varsayalım, hangimiz gider o paraya? hiçbirimiz gitmez, işte bunun için büfeler çok pahalıdır.

konuyla biraz ilgili olması açısından;

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2012723/9-10-movie-goers-say-cinema-popcorn-expensive.html
http://khlo.co.uk/index.php/why-is-popcorn-at-the-cinema-so-expensive
http://wuconomist.com/articles/movie_theatre_popcorn.html

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol