geri dönüşümlü poşet

independence
hizla pek cok firma tarafindan kullanilmaya ba$layan poşet türü.

tabi biz bu tur po$etlerin kullanima sunuludugundan haberdar olmadigimiz icin evde kisa sureli bir panik ya$adik. validem sagolsun biraz ali$veri$ hastasidir, bu sebeple de bizim eve hemen her gun ici dolu po$etler girer. po$etlerin ici bo$altildiktan sonra da po$etler bir kenarda toplanir ve yeniden kullanimi icin bekletilir. yine her zamanki gibi bir gun po$et kullanimi ihtiyaci oldu ancak o da ne! po$etlerin biriktirildigi kutunun icerisinde minicik minicik po$et parcalari! ancak oyle muntazam parcalanmi$ $ekilde duruyorlar ki aklini yersin. tabi geri donu$umlu po$et nedir, po$et de geri doner miymi$ canim du$uncelerinde olan bizlerin konu ile alakali bilgisi ve fikrisi sifir oldugu icin biz direkt evde bir fare kolonisi uzerine yogunla$tik ve evin muhtelif yerlerine fare kapanlari yerle$tirdik.

ev dedigime bakma, esasen yapimi henuz 2011 de sona eren bir ko$kte oturuyorum. yani evin icerisinde fare olmasi mumkun degil. hani evde fare olsa ve yillanmi$ fransiz $araplarinin yanindaki fransiz peynirlerini yese takdir edecegim hayvani ama yok, bizim evde fare olamaz bu mumkun degil zira evimizde bir de kedi gorunumlu kopek var zaten. hani fare gorse, farenin varligini hissetse ziplayacak kucagima korkudan, ben de bilecem ki evde fare var.

gel zaman git zaman fare kapanlarina yerle$tirdigimiz muhte$em fransiz peynirleri bozuldu, po$etler birbiri ardina incelmeye erimeye ba$ladi gozumuzun onunde ancak fare falan yakalayamadik. o zaman ben evin en zeki ve en genc ve en kültürlü bireyi olarak dedim ki "dur, olsa olsa bu kalorifer bocegidir!". haydi bu sefer de evi ilaclatmalar, kapilarin altina muskalar yerle$tirmeler bi$iler bi$iler.neden sonra 82 yasindaki babam dedi ki bu geri donusumlu posettir. dedigi gibi de cikti. boyle de bir anim var i$de.
komple teorisyen
doğada çözünüp yok olma özelliğine sahip poşettir.bir poşetin doğada 6. yılda çözünmeye başlayıp yüzyıllar süren bir süreçte tamamen yok olduğu düşünülecek olduğumuzda tercih edilebilitesi doğa dostları için yüksektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol