facebook graph search

independence
facebook’un bu ak$am gazetecilere verdigi resepsiyonda acikladigi yeni ozellik.

peki nedir bu tam olarak?

"$u olayi begenenleri bul", "arkada$larimin icerisinden kimler bilgi sozluk’u begenmi$", "facebook’a kayitli olup bilgi sozluk sayfasini begenen ki$ileri bul" ve turevi arama $eylerini onunuze getiren bir search engine.

kimi yazilanlari okudum hakkinda, insanlar google’a buyuk rakip olarak gostermi$ler bu ozelligi. oysa google arama sonuclarinda dunyadaki tum internet sitelerinden indexlenen verileri yararlilik durumuna gore one cikartir. facebook graph search ise eger en yanilan bir adam degilsem sadece facebook’a kayitli insanlar uzerinde bu aramayi yapabiliyor ki tamam bu da az bir sayi degil, nihayetinde dunyanin 1 milyardan fazla nufusu kayitli facebook’a ama sonucta google aramalarina rakip olabilmesi cok olasilik dahilinde gozukmuyor $u hali ile.

$u anda sadece amerika’da ingilizce konu$anlar icin beta a$amasinda ama $uradan kayit olabilir ve size yollanilacak duyuruyu bekleyebilirsiniz;

https://www.facebook.com/about/graphsearch
westkhan
bana nedense sosyamatı hatırlatan facebook uygulaması bir nevi bisiklet etiketi üstünüzdeyse sizin gibi o etiketi taşıyanlarla kaynaşma sebebiyeti verebilir.
independence
hala daha google’a rakip oldugu konusuluyor cok yerde.

ya arkadas, google web’i kullanir facebook sadece kendi veritabanini kullanir. google genel anlamda bilgi getirir onune facebook bireylerin tercihleri ile alakali bilgi getirir. bunu nasil algilayamiyor insanlar ben onu henuz cozemedim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol