14 aralık 2012 amerika da okula silahlı saldırı

independence
son dakika haberlerine gore amerika’nin connecticut eyaletinde bir okula yapilan silahli saldiri sonucunda en az 27 ki$i ya$amini yitirdi. $imdilik ba$ka bir detay verilmedi haber bultenleri tarafindan.
independence
olenlerden 18 i ilkokul ogrencisiymi$. yapilan saldiri da sandy hook isimli bir ilkokula yapilmis zaten. saldirgan bir ogrencinin babasi. katliamdan sonra saldirgan polis tarafindan vurularak oldurulmu$.
independence
gazeteler bir saldirganin olduruldugunden bahsediyor ancak yurtdi$indaki kimi gazeteler de saldiriyi duzenleyenin bir degil iki ki$i oldugunu, diger saldirganin ise kacmayi ba$ardigini yaziyor.
independence
saldirganin cift silahli biri oldugu soyleniyor. umarim cehennemde en buyuk gazaplari cekerek yaniyordur. 18 ilkokul cocugunu oldurmek nasil bir zihniyete sigar ki.
independence
katliamla alakali haberler gittikce netlik kazanmaya ba$liyor.

oncelikle katliami gercekle$tiren ki$inin ismi adam lanza, 20 ya$inda ve okuldaki ogretmenlerden birinin oglu. dun sabah yerel saatle saat 09:30 sularinda katliami yapacagi okula geliyor elinde 3 ayri silahla ve annesinin sinifini buluyor. ardindan sinifa girip once annesini olduruyor, ardindan da sinifta ve disarida bulunan 20 minik cocugu katlediyor. yani aslinda ya$amini yitiren cocuk sayisi 18 degil 20. katliamin ardindan di$ari cikiyor ve di$arida gordugu 6 ki$iyi daha katlediyor. en sonunda da kendini öldürüyor.
derdiolanneylesin
eyaletin zengin mahallesinde oturan anne babası ayrı olan 20 yaşında bir gencin annesinin öğretmen olduğu ilkokula girip 20 si çocuk 26 kişiyi ve en sonunda kendisi öldürmesi ile zuhur eden olay. başkan obama’nın olayı anlatırken göz yaşlarına boğulması ise olayın dikkat çekici yanlarından.
pinhan
amerikada silah sahibi olmayla ilgili yasayı yeniden tartışmaya açan bu olayda kullanılan silahın çocuğun ölen annesine kayıtlı olduğu bulunmuş. üzerindeki kimlik de kendisinden iki yaş büyük olan abisine aitmiş. henüz kesin bilgileri polis paylaşmyor. (bbc’ye göre)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol