lobi faaliyeti

sinirsahibi
herhangi bir kisiye ya da ulkeye yonelik olarak, sozkonusu ulke ya da kisinin bundan haberi olmadan gerceklestirilen, gizli ve toplu calismalardir. bu ulke ya da kisi tarihin hic bir doneminde bu faaliyetlerden iyi yonde etkilenmemistir.
ankakusu
guclu bir lobi faaliyeti icin oncelikle insanlarin tek bir hedefe bas koymalari gerekir. turkiyemizin avrupada 5 milyona yakin vatandasi yasamakta olmasina ragmen cok zayif bir lobisi vardir.
isin icinden avrupali turkler hakkinda yeterli lobi faaliyetleri yok deyip cikilamaz. evet bir bakima bu dogrudur fakat sormak gerek devletimize sen yol gosterecek ne yaptin?
dis politika icin bir hedef, bir mefkure mi belirledin? peki avrupada okumus genclerimiz nasil bir lobi yolu izlemeli? bizim cikarlarimiz nedir, nicindir ve nasil olmalidir haber verdinmi, hedef gosterdinmi?
dunyadaki butun guclu lobiler tek bir hedefe tek bir mefkureye kitlenmis ulkelerin lobileridir. bugun ermeniler ’soykirim’ sevdasi ugruna, yunanalar megali idea ugruna ve yahudiler vaat edilmis topraklar ugruna birlik olmus ve bu hedefleri icin cabalamaktadirlar ve bu yuzden dunyadaki en guclu 3 lobiden biri olabiliyorlar.
turkiyenin lobi konusunda muazzam bir potansiyeli var fakat bugune kadar dogru dursut bir devlet politikamiz olmadigi icin iyi kullanilmamistir. hukumet politikalari gelip gecer onemli olan devlet politikalaridir.

(bkz: devlet)
(bkz: hukumet)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol