ösym de güvenlik açığı

independence
arkada$ ne bitmez tukenmez sorunlari varmi$ lan bu osym’nin? bu sefer de internet sitesinde allahina kadar buyuk bir acik cikti.

http://personelalim.osym.gov.tr/ adresine giriyorsun, kimlik no’sunu bildigin ve sinavlara giren birisinin kimlik numarasini yaziyorsun, 7 ceddine kadar tum detaylarini ogreniyorsun elemanin. ev adresinden tut mailine telefonlarina kadar.

liselilere mi yaptiriliyor bu siteler bilemedim hic.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22081769.asp
civeng
daha önce ösym nin sınavlarına girmiş birisi olarak, kendi tc mi girdiğimde sadece arka planı kahverengi olan kısımları bana getiren site. sanırım herkesin öyle olur. adres ve telefon bilgisinin verileceğini sanmıyorum. abartıldığı kadar ciddi bir durum yok.
independence
osym’den bir aciklama gelmi$ konu ile alakali, $oyle yaziyor;



basin açiklamasi
(5 aralık 2012)


bazı basın yayın organlarında ösym’de güvenlik zaafı başlıklı haberler üzerine bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.


ösym’nin gelişen personel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla açılan “ösym uzman yardımcılığı” alımına yönelik başvuru sistemi, sadece başvuru amacıyla düzenlenmiştir. sistemin, ösym sınavları ile ilişkisi yoktur. sınavlara yönelik bir zaafiyet söz konusu değildir. ayrıca, sisteme giriş yapan tüm kullanıcılara ait ip numaraları kayıt altına alınmaktadır.


kamuoyuna duyurulur.



ösym başkanliği


http://osym.gov.tr/belge/1-13850/basin-aciklamasi-05122012.html

yahu iyi de bu arkada$lar konuyu net kavrayamami$lar sanirim. arkada$im miletin ev adresinden cep telefonuna mailine kadar her $ey ayan beyan ortada, sen hala bir zaafiyet yok ortada diyorsun. bu nasil i$? milletin cep telefonu nicin bir ba$kasinin elinde olsun, adresi maili falan ayan beyan ortada olsun?

koskoca osym’nin yaptigi aciklamaya bak allahina$kina.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol