ırak ta iç savaş

independence
bu $ekilde gittigi taktirde cok yakindir ba$lamasi.

dun tikrit’de kurt bolgesel yonetimine bagli pe$mergelerle irak merkezi yonetimine bagli askeri gucler birbirleri ile cati$ti. sonuc 13 ölü.

peki sebep?

kerkük elbette. kerkuk’un merkezi yonetime mi yoksa bolgesel kurt yonetimine mi bagli oldugu hala kesinle$emedi. bolgesel kurt yonetimi kerkuk’te nufus sayimi yapalim diyor, merkezi yonetim de "vay sen misin bunu diyen" diye askerlerini kurt bolgesine dogru yolluyor. dun itibari ile kurt bolgesel yonetiminin hakim oldugu bolgeler 100 bin merkezi irak yonetimi askerleri tarafindan cevrilmi$ durumda. barzani de bu duruma onlem amacli askerleri bolgeye sokmayin talimati veriyor pe$mergeye, hop cati$ma cikiyor asker ile pe$merge arasinda. bu gerginlik devam ederse pe$merge ile merkezi yonetim askerlerinin sicak bir sava$a girmesi kacinilmaz gibi gozukuyor. e ne de olsa amerika’nin eli degdi bu topraklara.
independence
ha ba$ladi ha ba$layacak. artik her $ey minik bir kivilcima bagli.

merkezi yonetim askerlerini kerkuk civarina gonderince mesut barzani de karde$i sihat barzani komutasindaki askerleri tanklariyla toplariyla birlikte kerkuk’e yolladi. sihat barzani de "ba$kan barzani emir verirse du$manlari bagdat’a kadar temizlemeye haziriz" $eklinde konu$tu. haydi bakalim.
independence
merkezi yonetime bagli askerlerin kerkuk’e girmesi durumunda pe$mergeye barzani tarafindan vur emri verildi. bm temsilcileri de olasi bir sava$in engellenmesi amaci ile devreye girdi ancak olaylarin patlak vermesi minicik bir kivilcima bakiyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol