sandy kasırgası

independence
gectigimiz per$embe ve cuma gunleri karayipler’de 41 ki$inin ölümüne sebep olan kasirga. $imdi de abd’nin dogu sahillerine dogru hizla ilerliyor. kasirganin yarin ak$am ve & veya sali gunu carolina ve new england’ın güneybatısı arasındaki bölgeyi vurması bekleniyor. kasirga alarmi sebebi ile maryland, new york, pennsylvania, virginia, washington dc’de olağanüstü hal ilan edildi.
independence
ilk etkileri brooklyn ve civarina ula$an kasirga. yoldan 1 metre daha yukarida bulunan daireleri bile sularin bastigi soyleniyor. ustelik bunlar henuz ilk etkiler.
independence
can kaybi sayisi 16 ya yukselmi$. elektrik trafolarinin patlamasi sonucunda newyork’ta 3 milyon ki$i karanlikta ya$iyor $u dakikalarda. elektrik kesintisinin 1 hafta surebilecegi soyleniyor. obama buyuk afet ilan etti. ulke genelinde ise 6,2 milyon insan karanliklarda kaldi. sand kasirgasinin maliyetinin 20 milyar dolar civarinda olacagi ongoruluyor.
independence
kasirga sebebi ile ya$anan can kaybi 1 i kanada’da olmak uzere 34 e yukselmi$ $u dakikalar itibari ile. newyork’un kimi semtlerinde ak$am 6 ile sabah 6 arasinda sokaga cikma yasagi ilan edildi bu arada.
independence
46 milyar dolar civarinda bir hasara sebep olmu$ soylenilenlere gore.

o degil de bak $urada bir video var, kasirga di$aridaki agaclari kokunden ya da ortasindan catirt diye kirip atiyor, videoya ceken eleman ve etrafindakilerin en fazla soyledikleri $u;

"oh my godd"


http://www.gityat.com/s/video/9236-sandy-kasrgas

i$te bizim farkimiz da burada. du$un ki bu videoyu ceken aslinda bir turk, soyleyecekleri ne olabilirdi?

" ananiavradiniyediceddiniskim agac kirildi bukuldu ya lan"

"vay babagin kemugune, agaci soktu lan"

" vay aminakoyum ak$am da manitayla bulu$acaktik yi mi, bu havada gelmez de kiz $imdi."

edit: link

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol