in the name of the father

goretomb
1999 cikisli altar albumudur.
albumdeki parcalar

holy mask
spunk
god damn you
in the name of the father
i spit black bile on you
hate scenario
pro jagd
walhalla express
in our dominion
insomnia jim
jim sheridan’in yonettigi senaryosunun ise terry george , jim sheridan ve gerry conlon’in yazdigi 1993 yapimi film.

oyuncular:
daniel day-lewis (gerry conlon) , emma thompson (gareth peirce) , john lynch (paul hill) , corin redgrave (robert dixon) , mark sheppard (paddy armstrong) , beatie edney (carole richardson) , marie jones (sarah conlon) , britta smith (annie maguire) , pete postlethwaite (giuseppe conlon)

basit kaygıları olan saf irlandalı genç gerry conlon, 70’li yıllarda londra’ya gelir. kendini hayatın akışına kaptıran delikanlı burada bir işgal evinde serbest bir hayat yaşayan gençlerle birlikte zaman geçirmeye başlar. bir polis baskınında hiç ilgisi olmadığı 1974 gyildford bombalamasından sorumlu tutularak tutuklanır.

konusu:
o dönemin ingiltere’sinde şimdikinden çok farklı olarak, terörle mücadele adına insan haklarının hiçe sayıldığı uygulamalar olmaktadır. yoğun fiziksel ve manevi işkencelerin baskısı altındaki gerry’nin ömrünün sonbaharındaki masum babası da, suç ortağı olarak hapse atılır. kadın bir avukatın yıllar süren çabalarının da yardımıyla, gerry maruz kaldığı adaletsizliğe direnmeye başlar ve bir sekilde bu direnisi kazanir.
hobaa
daniel day lewis’in salaş bir hayattan sonra bir an kendini içinde bulduğu zorlu hayatı,önceleri ayak bağı olarak gördüğü babasını geç de olsa tanıması hatta ona hak vermesi ve hatta sevmesi,zorlukları paylaşmaları;hırslı ve erdemli bir avukat.en çarpıcı sahne,hapishanede daniel’in babası için yapılan eylemdi.ateşler havadan süzülüyordu.gözleri yaşartan bir sahne daha vardı,daniel ve arkadaşlarının davayı kazanıp ön kapıdan çıktıkları sahne.insanı gaza getiren,onurun,erdemin önemini hatırlatan bir kaç kez izlenebilecek bir film.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol