apaydın kampı

independence
suriye’de ki $iddetten kacan suriye’li multecilerin sigindiklari, hatay’da konu$landirilmi$ kamp. yani sivil suriye halkinin canini kurtarabilmesi adina barindirilacaklari yerlerden bir tanesi.

aciklamasi bu $ekilde olmaliydi, oysa son donemde bu kampin uzerinde fazlasi ile soylentiler cikti.

mesela bu kampa siyasiler falan giremiyor. du$un ki bir siyasetci bir milletvekili kendi ulkesinin topraklarinda konu$landirilmi$ bir kampa giri$ yapamiyor.

neden?

kampa gazeteci haberci falan da alinmiyor, oysa benzer pek cok kamp var suriye sinirlarina yakin. bu kamplarda boyle bir sikinti yok.

neden?

iddialar aslinda cok vahim. iddialara gore apaydin kampinda özgür suriye ordusunda gorev yapmak uzere askerler yeti$tiriliyor. hukumet elbet bu iddiaya "yok oyle bisi" dedi o ayri konu ama bugun bir de kimi resimler cikti ortaya;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21555533.asp

yine iddiaya gore resimdeki ki$i özgür suriye ordusunun lideri konumundaki ki$i, yani riyad el-asad isimli ki$i. adam oturmu$ cadirinda, halepten gelen sava$cilari kabul ediyor huzuruna.

bu ne lan?

kendi topraklarimizda sava$ harp okulu mu kuruldu suriye’de sava$an ogrenciler yeti$tirmek icin. bu denli suriye’nin ic i$lerine mudahil olma hakkini kimden nerden buluyoruz. muhalifleri silahlandirdiniz yetmedi, $imdi bir de muhalif mi egitiyorsunuz?

$u esed’in kafasi bir gun atacak, ulan nasil olsa bana kurtulu$ yok bari giderken $u bana ibnelik yapanlari da gotureyim diyip turkiye’ye dalacak, o zaman gorucez gotumuzu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol