iyilik yap denize at dönerse senindir

independence
az once gotumden uydurdugum cumle. hem iyilik yapmayi tembihliyor, hem de sadakatli bir sevgilinin iyilik bile olsa geri donecegini betimliyor.

evet. ben de icinden cikamadim.
hittheroad2timesjack
sıcaktan bunalmış sevgiliyi serinlemesi için denize atılması gerekliliği, şayet yüzme biliyorsa da geri gelip gönül rahatlığı ile ilişkinin yaşanabileceğini betimleyen bir başlıktır. geri kalan seçenekler de ya yüzme bilmeyip ölmesidir ki o zaman sevgili olmasının bir anlamı yoktur. gebersin gitsin. ya da atladığı gibi ölümüne zıt yöne yüzmesidir ki bu da sizi sevmeyip, sizden uzaklaşmak istediği anlamına gelmektedir. bu anlamsız başlığa benden daha uzun entry giren olacak mı onu da merak etmiyor değilim.

iphone umdan edit: alttaki entry sahibi merakımı giderdi. şimdi çok huzurluyum.
independence
aslinda ba$lik gayet aciktir, neden anla$ilamadigini anlayamiyorum.

misal sicak bir yaz gunu deniz kenarinda yuruyorsun, baktin ya$li bir amca ya da teyze bir anda yere kapaklandi, sendeledi ve du$tu. hemen ko$ yardimina, yeti$.

yeti$tin mi?

tamam.

guzelce yardimini ettin, iyiligini yaptin. ba$ligin ilk a$amasini yerine getirdin boylelikle.

sonra al o teyzeyi ya da amcayi firlat denize. donerse senin annendir, babandir, ne bileyim amcandir, donmezse hicbir zaman senin hicbir $eyin olmami$tir. yani bo$a gaza gelip ay benim canim akrabam diye sarilma insanlara, once test et ama testten once iyilik yapmayi unutma. ba$ligin ozeti budur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol