allah ın varlığının tartışılabilir olması

independence
ba$tan belirteyim ben tarti$mam ama ben tarti$miyorum diye bir ba$kasinin tarti$ma cali$malarini engellemem, okurum, fikrim varsa o konuda yazarim, yoksa susarim.

once iki $eyi hatirlatmaliyim.

1- allah yaratirken insani ozgur irade ile yaratmi$.
2- dinde zorlama olmaz.

madem ki allah insani ozgur irade ile yaratmi$, insan ozgur iradesini kullanarak kendisini yaratan gucun varligini sorgulayabilir. bunda bir sikinti olmamali. kaldi ki insan kendisine dikta edilen $eyleri palas pandiras kabul etmek yerine sorgulayarak o sonuclara varabilirse, bu itikat kalici olur. ben kimse bana allah var dedi diye allah’a inanmadim, kendi fikrim yettigince kafamda sorguladim ve kendim varlgina kanaat getirdim. mudahale etme, birak insanlar kendi kafalarinda her $eyi ama her $eyi sorgulayabilecek kivama ula$sinlar ve bir $eyin varligina kendi kafalarinda vermi$ olduklari "evet" cevabi ile inansinlar. bu inani$ ezbere var olan bir $eyin saglamligindan bin kat evladir.

sevgili irimani nickimi de yanli$ yazarak $oyle buyurmu$;

allah ın kadın olma ihtimali / #1057552

i$te bu ve benzeri $eylere mudahale etmek yoneticilik degildir. bu ve benzeri $eylere mudahale eden insan aslinda iyi bir $ey yapmaktan ziyade sadece yetkisini kullanarak ozgurlukleri baltalar ki zamaninda bizler de du$tuk boyle buyuk hatalara, sonralari akillandik.

bir $eyin varligini tarti$mak o $eyin "yok" oldugu anlamina gelmez, tam aksine varliginin temelleri kanitlarla guclendirilir, boylelikle itikat saglamla$ir.

birak. dileyen diledigi her $eyi sorgulasin. mudahale etme. sen mudahale etmedikce o $ahis tum ozgur du$unceleri ile aklinda zaten sonuca ula$acaktir eger sorguladigi $ey gercekten varsa. kimse kimseye allah’in var olmadigini kanitlayamadigi gibi allah’in varligini da kanitlayamaz. bu cozume birey ancak kendi du$uncelerinde ula$abilir. o halde insanlarin du$unmesine engel olma. birak mumkun oldugunca fazla du$unsunler.

eger insanligi kurtarabilecek tek bir $ey varsa o da du$unmektir. insanlarin elinden kurtulu$ imkanlarini alma.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol