terörle yaşamaya alışmak

independence
hemen hepimiz sabah uyandigimizda ilk i$ olarak gazetelere bakariz yeni bir teror saldirisi var mi, bu sabah kac $ehidin haberi ile gune ba$layacagim diye. terore ve $ehit haberlerine o kadar ali$tik, bu haberleri o kadar kaniksadik ki, $ehit haberlerinde ilk zamanki gibi $iddetli tepkiler gostermez olduk. gazeteler de ayni $ekilde. eskiden bir iki $ehidimiz oldugu zamanlarda neredeyse tum sayfalarini bu habere ayiran yazili medya, artik 10 un uzerindeki $ehit sayisina maksimum yer ayirir oldu. farkinda degiliz ama terorle ya$amaya ali$tik.

(bkz: terörle yaşamayı öğrenmeliyiz)

dur hemen kederlenme, bu senin kabahatin degil. 10 bin akrabanla ayni kasabada ya$asan ve her gun bir akraban ya$amini yitirse, en fazla bir sene ba$ini ta$lara vurursun ancak ertesi sene her ölüm haberi senin icin artik siradanla$ir, vah vah hay allah der i$lerine geri donersin. tipki bizim artik $ehit haberlerinde verdigimiz icgudusel tepkiler gibi. eskiden olsa tek $ehit haberini dahi sabahtan ak$ama kadar konu ederken, bugun onlarca $ehit haberi dahi gundemimizi fazla me$gul etmez oldu. ali$kanlik boyle bir $ey i$te. ölüm haberlerine bile ali$iyor insan, bir sure sonra tepki vermez oluyor.

peki nereye baglayacagim ben bu yaziyi?

biz ali$iriz, halkiz biz, aktif olarak elimizden gelen bir $ey olmadigina gore ali$maktan ba$ka da bir secenegimiz yok. en fazla yazilarimizla konu$malarimizla lanetleriz olan biteni sonra cayimizi icmeye devam ederiz.

ama hukumetler, ulke yoneticileri bunu yapamaz.

hah i$te tam buraya baglayacaktim aslinda.

umud edelim ki bu ali$kanlik hukumetteki yetkili ki$iler icin de gecerli olmasin. umalim ki onlar icra mercii olduklarini unutmasinlar ve tez elden bu allahin belasi olaylara bir cozum bulsunlar.ve yine umalim ki bizim ali$kinligimiz onlara cesaret vermesin, "halk nasil ali$ti" diye du$unmesinler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol