sırrı sakık ın oğlunun ölümüne sevinen insan

independence
final golunu ba$tan atayim;

insanliktan cikmi$ insani degerlerini yitirmi$ insandir.

$imdi de du$uncelerimi ozetleyeyim.

sirri sakik kim?

bdp milletvekili, dolayisi ile teroru ve teroristi oven, onlari destekleyen, turkiye cumhuriyeti’nin bolunebilmesi icin elinden gelen her $eyi yapan insanlardan bir tanesi.

muhtemelen buraya kadar pek cogunuz ile ayni fikirdeyiz.

peki sidar sakık kim?

sirri sakik’in bugun intihar eden 25 ya$indaki evladi.

sidar sakin’in babasi ile ayni fikirleri payla$tigina dair, ayni ideolojiyi payla$tigina dair bir ipucu var mi ortada?

yok.

bugune kadar teror ile alakali konularda bu cocugun bir kere olsun ismini duydun mu?

hayir.

e neden 25 ya$indaki gencecik bir cocugun canina kiymasini halaylarla zurnalarla kutluyorsun?

e o sirri sakik ’in oglu.

oncelikle her bireye ayri birer birey muamelesi yapmayi ogrenmen lazim. burada konu sirri sakik’in aci cekmesi olmamali. burada konu 25 ya$inda gencecik bir insanin ya$amini sonlandirmasi olmali. her ölüm erken ölümdür unutma. 25 ya$inda bir gencin kendi canina kiymasi ise cok erken bir olumdur ustelik. sidar sakik’i sirri sakik’in oglu olarak degerlendirme, sidar sakik bugun sirri sakik’in oglu ama bir ba$ka isimde bir ba$ka beden de senin de evladin senin de karde$in senin de arkada$in olabilirdi, bunu da du$un. ölümlere sevinirken $ahis ayrimi gozetme, bu ki$i yarin sen de olabilirsin senin cok sevdigin birisi de.

konu sirri sakik degil, velevki sirri sakik olsun.

nasil bir insan evlat acisi ceken bir insanin acisindan beslenebilir? ben bunu sadece teroristler katiller caniler yapar saniyordum. terorist ile katil ile cani ile aramizdaki en reel fark bu degil miydi? bizler yitirilen ya$amlara uzulurken teroristler katiller caniler beslenirdi bu acilardan, yanli$ mi hatirliyorum ben?

bizi hayvanlardan ayiran en onemli ozelliklerden bir tanesi duygularimiz vicdanimiz merhametimiz degil miydi?

ne zaman bu vasfimizi yitirdik de hayvanliga bir adim daha yakla$tik biz toplum olarak?

sirri sakik’in $u andaki acisini az da olsa tahmin edebilmemiz, empati kurabilmemiz imkansiz. kendisini gunahim kadar sevmem, zerre de hazetmem ki zaten bunlari sırrı sakık ba$liginda yazdiklarimdan okuyabilirsin. ama bu demek degil ki evladini yitirdigi icin ba$ima kukuleta takip elimde havai fi$eklerle kutlamalar yapayim.

yineliyorum, her ölüm erken ölümdür. hele 25 ya$inda gencecik bir insanin kendi elleri ile canina kiymasi cok daha erken bir olumdur. gunahi varsa bunun cezasini verecek olan merci biz degiliz, kendisi zaten $u anda orada, gunahlari varsa muhakkak cezalandirilacaktir. bize du$en insani vasiflarimizi yitirmemeye cali$arak her ölümün ardindan uzulmektir.

sırrı sakık bugun teroru koruyan kollayan bir partinin milletvekili degil, sadece bir babadir, evladini daha bugun yitirmi$ bir baba.
derdiolanneylesin
kim olursa olsun bu duruma sevinen insan(!) insanlığından utanması gerekendir. ortada terörler ilgili bir şey yokken yaşamını yitirmiş biri için sevinen insani değerlerini kaybetmiş olmalı. yazık çok yazık.
irimani
kürtlerin bölücü olduğu inanışı karşısına bu tür ölümlere sevinen şeytanları koyuyorumda hala kimse bulamıyor kimin gerçekte bölücü olduğuna.
elma sekeriiii
sirri sakik’in oglunun intihari, facebook ve diger sosyal paylasim sitelerinde ’evlat acisinin ne oldugunu sen de gor’ temali mesajlar ve paylasimlara konu olmus bir olaydir.
bu olay ne kadar aciysa; turkluguyle ovunen insanlarin bu intihar icin oh olsun tavirlari da bir o kadar cirkin.

olen her insan bir evlat; bunu unutmayalim. bir insanin aciziyetine oh olsun cekmek bir digerinin de bir o kadar aciziyetini, cahilligini ve hayvanligini gozler onune seriyor.


ayiptir; dusurmeyin kendinizi.

tasarimharikasi
insan olmanın faziletinden zerre nasiplenememiş kişidir.

bir insanın anası babası oğlu ölebilir. kendisi de ölebilir. ha bu demek değil ki yapmacık bir "hayırla yad et" lobisi yaratalım.

ölümü karşılayış, siyasetçiyse eğer icraatlerini eleştirmek farklı bir şey, bi de sırf onun üzüntüsünden kendine sevinç gösterisi yaratma hakkı tanımak başka şey.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol